24MX Sänkicrossi vie koulutuksen ja kisan pelloille

”Sänkicrossi on todella hauskaa puuhaa, sillä siitä saa nopeasti kiinni ja vauhdin hurmasta turvallisessa ympäristössä pääsevätkin helposti nauttimaan kaiken tasoiset kuljettajat. Ajatus sänkicrossin ympärille rakennetusta isommasta tapahtumasta on pyörinyt mielessäni jo useamman vuoden, mutta sopivaa paikkaa ei ole aikaisemmin löytynyt. Nyt kuitenkin saimme Turun moottorikerhon avustuksella yhteyden todelliseen motorsport-maanomistajaan ja tapahtuma olikin nopeasti lyöty lukkoon, en malta odottaa että pääsemme aloittamaan.”, kertoo Juuso Valtakari iloisena.

24MX Sänkicrossi on kaksipäiväinen tapahtuma jossa Lauantaina 8.9. järjestetään koulutuspäivä ja Sunnuntaina 9.9. kuskit pääsevät kisaamaan ja viemään käytäntöön edellisenä päivänä opittuja niksejä.

Lauantaina pääkouluttajana toimii Kiteeläinen Suomen nopein road racing kuljettaja Erno Kostamo, joka on kokenut jääratakuljettaja ja tällä hetkellä kamppailee kansainvälisen katuratasarjan IRRC:n mestaruudesta.

”Sänkicrossi on todella hauskaa hommaa ja kun kuulin tälläisestä mahdollisuudesta olin heti mukana. Sanoisin että sänkicrossi on lähempänä road racingiä ja jäärata kuin perinteistä crossia ja lauantain koulutuksessa tulemmekin paneutumaan erityisesti hallittuun ja tehokkaaseen kaasun & jarrujen käyttöön, sekä kuljettajien ajosilmän kehittämiseen, eli saada kuljettajat pohtimaan erilaisia ajolinjoja ja niiden vaikutusta seuraavana radalla tuleviin kohtiin. Tästä tulee todellakin ikimuistoinen viikonloppu!”, kertoo Kostamo.

Sunnuntaina on luvassa avoin kisapäivä johon pääsevät osallistumaan kaikki, myös ne jotka eivät mahdu Lauantain koulutuspäivään. Luvassa on runsaasti erilaisia harjoituslähtöjä kaiken kokoisille (50 – 650cc) pyörille sekä kaiken ikäisille kuskeille. Kisapäivä on rakennettu niin että siihen on helppo lähteä mukaan ja jokaiselle kuljettajalle löytyy useampi lähtö jossa pääsee ajamaan saman tasoisten kuljettajien kanssa sekä nauttimaan ajamisesta.

Launtain koulutuspäivään on rajattu osallistujamäärä, jotta koulutus pystytään pitämään henkilökohtasena & laadukkaana, koulutukseen otetaan mukaan 40 kuljettajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sunnuntain kisapäivään osallistujamäärä on rajattu 150 kuljettajaan, jotka nekin otetaan viivalle ilmoittautumisjärjestyksessä.

INFO:

Paikka: Vahto, Varsinais-Suomi. Tarkempi osoite ilmoitetaan myöhemmin

LA 8.9. Koulutuspäivä maksaa 40€ (+5€ ponderimaksu jos osallistuu sunnuntain kisaan) ja se sisältää myös osallistumisen sunnuntain kisapäivään 

SU 9.9. Kisapäivä maksaa 20€ (+5€ ponderimaksu)

Ilmoittautumiset Turun moottorikerholle osoitteeseen: ilmoittautumiset@turunmoottorikerho.fi
    – Kerro kuljettajan nimi, numero ja pyöräkoko
    – Kerro ilmoittaudutko kumpaankin päivään vai pelkästään toiseen

    – Ilmoita myös ponderinumero jos sinulla sellainen on

Lisätietoja voi kysellä 24MX Sänkicrossin FB-ryhmästä:
https://www.facebook.com/events/287137315417169/
 

Uusin numero