​Valentino Rossi voitti Monzan rallin – WRC-huippukuski jäi taakse

Rossi sai 10 sekunnin aikasakon EK2:n jälkeen, kun hänen vuoden 2016 Ford Fiesta RS WRC -autonsa todettiin punnituksessa seitsemän kiloa alipainoiseksi.

Aikasakon jälkeen Rossi ja hänen kartanlukijansa Carlo Cassina paahtoivat läpi yhdeksän jäisen erikoiskokeen niin kovaa, että Hyundai NG i20:llä ajanut Mikkelssen jäi lopulta 5,7 sekuntia.

Voitto oli Rossille jo kuudes Monzan rallissa, mikä on uusi ennätys. Rossin lisäksi Rinaldo Capello oli voittanut kilpailun viidesti.

“Tämä oli kovin Monzan rallin voittotaisteluni koskaan. Neljällä autolla oli mahdollisuus voittaa tämä kilpailu. Kilpailu ratkesi vasta ihan lopussa”, Rossi sanoi Crash.netille.

”Valitettavasti tiimimme teki pienen virheen auton painon kanssa perjantaina. Emme laskeneet painoon mukaan etuvaloja, se oli se typerä virhe.”

Rossi luuli jo aikasakon jälkeen, että taistelu voitosta oli ohi.

”Niin luulin, mutta annoin vain mennä ihan talla pohjassa ja otin paljon riskejä. Olen todella onnellinen voitosta”, Rossi sanoi.

Rossi oli tullut kilpailuun suoraan Sepangin MotoGP-testeistä.

”Tämä on aina hieno tapahtuma, kun pääsee ajamaan näillä autoilla kovia kavereita vastaan. Mutta silti kilpailussa ei ole samaa paineen tunnetta kuin MotoGP:ssä. Kilpailun taso on silti aina tosi kova ja on pakko ajaa niin kovaa kuin pystyy voittaakseen. Kilpailu on kasvanut paljon parin viime vuoden aikana, nyt täällä on jo tosi kovia nimiä mukana rallimaailmasta”, Rossi hekumoi.

Uusin numero