​Suzukin pomo: “Vaikea kautemme oli investointi tulevaisuuteen”

Suzuki aloitti kauden uusilla kuljettajilla, Alex Rins ja Andrea Iannone kärsivät läpi kauden erilaisista ongelmista. Samalla molemmat saivat kuitenkin tiimipäällikön mukaan arvokasta kokemusta.

”Toivottavasti ensi kaudella pystymme saamaan kaikki palaset kohdilleen. Kuljettajamme ovat saaneet nyt paljon kokemusta pyörästä ja pystymme varmasti tekemään siitä paljon paremman”, Brivio sanoo Motorsport.comille.

”Tämä heikko kausi on nähtävä investointina tulevaisuuteen. Kausi oli todella mielenkiintoinen, koska opimme niin paljon, vaikkakin vaikeuksien kautta. Meidän oli pakko tutkia kaikki mahdolliset kolot saadaksemme ongelmat korjattua. Koimme paljon erittäin vaikeita aikoja.”

Vaikka tulosta ei tullut, ei Suzuki edes harkinnut vaihtavansa kuljettajiaan.

”Emme todellakaan. Andrea on kuljettaja, joka pystyy ajamaan palkintopallille ja tuomaan meille hienoja tuloksia. Uskon, että hän tekee niin jo ensi vuonna, kun olemme saaneet parannettua heikkouksiamme. Alex Rins puolestaan on erittäin potentiaalinen nuori kuljettaja, josta me pyrimme kasvattamaan tulevaisuuden menestyjän. Olen erittäin tyytyväinen, että valitsimme vuosi sitten juuri heidät”, Brivio kehuu.

Ensi vuodeksi Suzuki hakee myös testikuljettajaa Eurooppaan. Kolmessa kilpailussa loukkaantuneen Rinsin korvannut WSBK-kuljettaja Sylvain Guintoli on vahvoilla ainakin mediaspekulaatioissa. Esimerkiksi Ducatilla on ollut testikuljettaja Euroopassa ja nyt myös japanilaismerkit ovat heränneet asian tärkeyteen.

”On ilman muuta hyvin tärkeää, että meillä olisi testikuljettaja Euroopassa. Sylvain on erittäin kokenut kuljettaja, ja me todellakin tarvitsemme häntä, muuten emme ehdi millään ajaa niin paljon testejä kuin haluaisimme”, Andrea Iannone kertoo. 

Uusin numero