​Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen MM-hopeajahtiin

Sivuvaunujen hallitseva mestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen lähtee päätöskilpailuun mielessään hopeisen mitalin varmistaminen. Kaksikolla on kuitenkin vielä mahdollisuus uusia mestaruus, mutta se vaatisi Iso-Britannian veljesparin Ben ja Tom Birchallin totaalista epäonnistumista. Kauden kaikki osakilpailut voittanut brittipari johtaa sarjaa 30 pisteen erolla. Jaossa on kuitenkin vielä 50 pistettä, joten ajamatta eivät Birchallit mestaruutta vie.

Suomalaisparin tavoite tässä Rijekan Grobnik-radalla ajettavassa kilpailussa on hopeisen mitalin varmistaminen ja kauden ensimmäisen voiton tavoittelu. Päivärinta-Kainulainen-kaksikko on parantanut menoaan uudella 600-kuutioisella LCR-Hondallaan kauden edetessä ja jo edellisessä, Hollannin Assenissa ajetussa osakilpailussa pari sai kurottu umpeen Birchallin veljesten etumatkan, joka kauden alussa lähenteli kahta sekuntia per ratakierros.

Ensimmäiset testikierrokset torstaina renkaita syövällä Rijekan radalla kertoivat uusia asioita.

– Nyt oli sellaiset olosuhteet, mitä ei ole täällä meidän aikana ollut. Se taas aiheuttaa päänvaivaa renkaita valittaessa. Pitää huomenna vapaissa treeneissä ja aika-ajossa kokeilla mikä rengas toimii. Tänään vedettiin 20 minuuttia putkeen, eikä rengas kulunut niin kuin ennen. Lisää mietittävää on luvassa, kun ennustetaan viikonlopulle sateita, pähkäili Päivärinta torstain ajosession jälkeen.

Grobnik-radalla ajetaan perjantaina kaksi harjoitus-sessiota. Lauantaina aamupäivällä ratkotaan starttipaikat kahden aika-ajo-session kautta ja iltapäivällä klo 15.00 Suomen aikaa ajetaan 10 kierroksen Sprint-kilpailu. Sunnuntaina sivuvaunut kiertävät rataa 18 kertaa Gold Racen muodossa alkaen klo 14.10 Suomen aikaa.

(Lähde: Team 44 Racing tiedotus)

Uusin numero