​MM-sarjan kärkimies ei halua tallimääräyksiä: ”Ne eivät kuulu tähän lajiin”

Dovizioso ajaa jo kymmenettä MotoGP-kauttaan, mutta on voittanut ennen tätä vuotta vain kaksi kilpailua. Vuonna 2011 hän oli MM-sarjan kolmas, mutta ero mestari Casey Stoneriin oli huimat 122 pistettä.

Tällä kaudella Dovizioso on voittanut jo neljä kilpailua, Silverstonen ykköstila nosti hänet yhdeksällä pisteellä MM-sarjan kärkeen ennen Marc Marquesia.

– Elämästäni on tullut nyt parempaa. Kun voitat kilpailuja, ihmiset alkavat katsoa sinua aivan eri tavalla. Tässä maailmassa se muuttaa paljon asioita. Olen todella onnellinen saavuttamistamme tuloksista, sillä ne ovat kovan ja pitkäjänteisen työn tulosta, Dovizioso sanoo Motorsport.comille.

– Ensimmäinen kauteni Ducatilla 2013 oli tosi vaikea. Muistan sen todella hyvin, ja juuri siksi menestyminen tuntuu nyt erityisen hyvältä. Olen itse onnistunut hallitsemaan kisaviikonloppuja aiempaa paremmin, mutta myös tiimi on pystynyt tekemään pyörästä paremman.

Vaikka tallikaveri Jorge Lorenzo ei olekaan enää mestaruustaistelussa mukana, ei Dovizioso halua tiimin alkavan jakaa tallimääräyksiä.

– En ole koskaan pitänyt mistään tallimääräyksistä, mielestäni ne eivät kuulu moottoripyöräilyyn. Emme edes ajattele mitään sellaista tällä hetkellä.

Uusin numero