​Marc Marquez päätöskilpailusta: ”Minulla on vain hävittävää, Dovilla voitettavaa”

Marquezin 21 pisteen kaula MM-sarjassa tarkoittaa sitä, että hän on neljännen kerran urallaan maailmanmestari, jos selviää 11 parhaan joukkoon. Ja Dovizioson on joka tapauksessa voitettava, kakkostila ei riitä, vaikka Marquez keskeyttäisi.

”Tilanne on hyvin selkeä, hänellä on pelkästään voitettavaa, minulla vain hävittävää. 21 pistettä edellä olevana minun on kyettävä säilyttämään etuni. Doviziosolla on edelleen mahdollisuus lyödä minut”, Marquez sanoi Motorsport.comilla.

”Hänen on otettava riskejä, eikä hänellä ole kuin yksi mahdollinen strategia kilpailuun; hänen on pakko voittaa ja katsoa, mihin se riittää. Olen hienossa asemassa, koska mestaruus on vain minusta itsestäni kiinni. On vain tultava maaliin.”

”Vuosien varrella olen oppinut, että yksittäisten kilpailujen voittamista tärkeämpää on voittaa mestaruus. Vaikka minulle jäisi tästä kaudesta kuusi voittoa ja Doville seitsemän, sillä ei ole mitään väliä. Kuukauden päästä kukaan ei muista sellaista, mutta mestarit muistetaan aina”, Marquez kommentoi.

Marquez painottaa myös sitä, että hän lähtee Valenciaan tismalleen samalla lähestymiskulmalla kuin mihin tahansa kilpailuun.

”Jos saisin joka vuosi lähteä kauden viimeiseen kilpailuun 21 pisteen johtoasemassa, ottaisin sen. Onhan se erittäin merkittävä etu. Mutta en toki halua kiusata kohtaloa. Elämässä ja urheilussa voi tulla kaikenlaisia yllätyksiä eteen. En halua rentoutua yhtään liikaa, enkä vähentää omaa jännitystäni. On asennoiduttava ja ajettava tismalleen niin kuin jokaisessa kilpailussa.”

Uusin numero