​Dramaattinen päätöskilpailu – Marc Marquezista maailmanmestari kauhun hetkien jälkeen

Kilpailun asetelmat blokkiutuivat hyvin nopeasti startin jälkeen. Johann Zarco paineli kärkeen, Marquez kakkoseksi, Dani Pedrosa kolmanneksi, ja sitten tulivat peräkkäin Ducatin tallikaverit Jorge Lorenzo ja Andrea Dovizioso.

Kärkiviisikko ajoi samassa nipussa samoilla sijoilla pitkään, kuudentena oleva Valentino Rossi oli jäänyt heistä kilpailun puoliväliin mennessä jo kuusi sekuntia.

Ducatin varikkotaululta näytettiin parikin kertaa Lorenzolle, että hänen pitäisi päästää Dovizioso ohi, mutta Lorenzo ei totellut.

Pian Marquez ohitti Zarcon ja siirtyi kärkeen, mutta melkein heti sen jälkeen Marquez ajoi hiekalle ja oli todella lähellä kaatua. Hän pääsi kuitenkin juuri ja juuri kaatumatta takaisin radalle sijalle viisi.

Kuusi kierrosta ennen loppua Lorenzo kaatui ja Dovizioso nousi kolmanneksi Zarcon ja Dani Pedrosan perään. Mutta heti perään myös Dovizioso ajoi ulos hiekalle ja pyörä kaatui. Maailmanmestaruus ratkesi siihen.

Viimeisen kierroksen alussa Pedrosa onnistui ohittamaan uransa ensimmäistä MotoGP-voittoa hakeneen Zarcon. Pedrosa voitti, Zarco oli kakkonen ja Marquez kolmas. Voitolla Pedrosa nousi MM-taulukon neloseksi ohi Valentino Rossin.

Mika Kallio kaatui jo toisella kierroksella ja keskeytti. Hänen tallikavereistaan Bradley Smith oli 11:s, myös Pol Espargaro kaatui.

Uusin numero