Yoko motocrossin MM-sarjan yhteistyökumppaniksi

Vuonna 1977 motocross-ajovarusteiden valmistamisesta aloittanut tekstiilivarustemerkki on muutamana viime vuotena tehnyt vahvan paluun motocrossin MM-sarjaan. Sama kehityssuunta jatkuu myös kaudella 2019, sillä suomalaismerkki on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen motocrossin MM-sarjan promoottori Youthstreamin kanssa. Sopimuksen myötä Yoko tulee näkymään mm. MM-sarjan tv-lähetyksissä, ratavarsimainoksissa, palkintoseinissä, tapahtumien mainonnassa sekä oheismateriaaleissa. 

”Mahdollisuus päästä mukaan MM-sarjaan avautui belgialaisen Technical Touch yrityksen kautta, joka toimii myös tytäryhtiömme Yoko Europen taustalla. Muutaman viime vuoden ajan olemme satsanneet vahvasti tuotekehitykseen ja kotimaan markkinointiin, mutta nouseminen takaisin motocrossin huippumerkkien joukkoon maailmanlaajuisesti vaatii myös kansainvälisiä markkinointiponnisteluja. Motonet on kotimaassa vahva yhteistyökumppanimme jakelun puolella ja Euroopan jakelukumppanuuksien lisäksi meiltä löytyy oma verkkokauppa. Juuri viime viikolla julkaisimme uutisen motocross-legenda Stefan Evertsin osakkuudesta Yokoon, mutta kauden suurin yhteistyökumppaniuutinen on vielä luvassa”, lupailee Yoko Sportsin toimitusjohtaja Jani Gustafsson

Yoko Sports

Vuonna 1977 Juha Tirinen ja Kaija Gustafsson perustivat Yokon. Yrityksen ensimmäinen tuote oli pesäpalloräpylä, jonka jälkeen yritys alkoi valmistaa myös motocross-varusteita. Motocross-varusteet olivat menestys ja Yokon varusteilla ajettiin lukuisiin mestaruuksiin sekä MM- että Amerikan mestaruussarjoissa. Vuonna 1983 Yoko siirtyi menestyksekkäästi myös maastohiihdon puolelle. Vuonna 1987 Yoko oli ensimmäinen varustemerkki, joka käytti Gore-Tex materiaalia moottoripyöräasuissaan. Vuodesta 1994 alkaen toiminta keskittyi pääasiassa hiihtovarusteisiin ja vuonna 2013 tuotevalikoima laajentui suksien, sauvojen ja monojen valmistukseen. Vuonna 2016 kaikki Yokon tuoteryhmät saatiin saman yrityksen alle kun Yokon moottoripyörävarusteiden valmistuslisenssi palasi takaisin Yoko Sportsin hallintaan. Tällä hetkellä Yokon tuotevalikoima kattaa moottoripyöräasut maastoon ja kadulle, hiihtoasut, monot, sukset, sauvat sekä polkupyöräily-, moottorikelkka- sekä tiimiasusteet. 

Uusin numero