Yllätyskäänne Stonerin Ducati-kuvioissa: villi kortti myös Superbiken MM-sarjaan?

– Emme vielä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tältä osin tullessaan, mutta unelma elää. Olisihan se tietenkin melkoinen mediatapahtumakin varsinkin silloin, jos Casey ajaisi villillä kortilla MotoGP-luokassa. Olemme keskustelleet tästä mahdollisuudesta, mutta kumpikaan osapuoli ei ole vielä sitoutunut siihen, toteaa Ducatin kilpailutoiminnan päällikkö Paolo Ciabatti.

Ducatilla vuonna 2007 maailmanmestariksi sivaltanut Stoner, 30, palkattiin nimenomaan MotoGP-luokan pyörän testajaaksi ja kehittäjäksi.

– Casey kysyi kuitenkin mahdollisuutta testata ainakin kerran tai kaksi Superbike-pyörää johtuen myös hänen ystävyydestään sarjassa kilpailevan Daviesin (Chaz) kanssa. Suomme toki hänelle tuon ilon, vahvistaa Ciabatti.

Stoner GP16-pyörän
puikkoihin Sepangissa

Säännöt rajoittavat MotoGP-luokan kuljettajien testipäiviä entisestään ensi vuonna. Ciabatti nostaa sen yhdeksi merkittäväksi seikaksi Hondan hyvästelleen Stonerin pestin taustalla.

– Se on yksi syy. Toinen on se, että halusimme kuljettajan, joka on ducatistien sydämissä. Casey on ollut sitä kaudesta 2007 lähtien.

Stonerin testiohjelma on jo lyöty alustavasti lukkoon, joskin matkassa saattaa olla vielä useampiakin muuttujia.

– Caseylle on suunniteltu ensi vuonna 4-5 testijaksoa riippuen tarpeistamme. On mahdollista, että hän testaa uutta GP16-pyöräämme jo tammikuussa Sepangissa, eli viikkoa ennen samalla radalla ajettavia vuoden ensimmäisiä virallisia testejä. Ja jos emme ole vielä silloin valmiina, niin hän ajaa tuon testin maaliskuun puolivälissä. Casey on alkuvuodesta varmuudella mukana myös Qatarissa, jossa hän jatkaa töitä virallisten testien jälkeen, valottaa Ciabatti.

Ciabattin mukaan Stonerin tulosta keskusteltiin jo hyvissä ajoin ennen sopimuksen allekirjoittamista Ducatin tehdastiimin kuljettajien Andrea Dovizioson ja Andrea Iannonen kanssa.

– Tavallaan varoitimme heitä. Molemmat Andreat ovat fiksuja ihmisiä ja he ymmärsivät hyvin, mistä on kyse. He ovat iloisia saadessaan apua Caseylta, joka pystyy viemään Ducatin samoille äärirajoille kun kisakuljettajammekin. Mutta ei Casey halua heidän paikkaansa ottaa, korostaa Ciabatti.
 

Uusin numero