Yllätys, yllätys: Ajon tiimi Suzukilla MotoGP-luokkaan?

Ajon, ranskalaisen Zarcon ja Suzukin yhdistää MotoGP-piireissä arvostettu saksalaismedia Speedweek.

Speedweekin mukaan alkavalla kaudella Ajon Moto2-tiimissä jatkavalla Zarcolla ja tämän managerilla Laurent Fellonilla olisi jo tässä vaiheessa plakkarissaan MotoGP-luokan sopimus vuodeksi 2017.

Speedweekille varmanoloisen vinkin on tästä tarjonnut vuonna 1984 silloisen 250-kuutioisten luokan maailmanmestariksi ajanut ranskalainen Christian Sarron.

Samalla Speedweek pitää varsin vahvana vaihtoehtona sitä, että suomalaistalli Ajo Motorsport muodostaisi en vuonna MotoGP-luokassa Suzukin yhden kuljettajan satelliittitiimin.

Aki Ajo tekee tiivistä
yhteistyötä Suzukin kanssa

Ajo omaa tunnetusti vahvat siteet MotoGP-luokkaan viime vuonna palanneen Suzukin suuntaan.

Lisäksi Ajo on kertonut julkisuudessa, että hän ei ole MotoGP-sarjassa yksinomaan ”KTM:n mies”, vaikka hän onkin johtanut pitkään ja menestyksekkäästi itävaltalaismerkin Moto3-luokan tehdastiimiä.

Ajolla on yhteistä historiaa Suzukin MotoGP-luokan tehdastallin italialaisen päällikön Davide Brivion kanssa. Tuo yhteistyö tiivistyi entisestään viime kaudella, kun Ajon manageroima ja kuninkuusluokan seuraavaksi suureksi nimeksi mainostettu espanjalainen Maverick Vinales liittyi Suzukin tehdastalliin.

Perjantaina kauden 2016 Suzuki-pyöränsä virallisesti esittelevä Vinales päätyi viime kaudella MotoGP-luokan tulokkaaksi.

Talvella Suomessa harjoitellut ja jääradalla jälleen mainiosti viihtynyt Vinales säväytti edelleen sivaltamalla pohja-ajan viime viikolla Phillip Islandin radalla Australiassa ajetulla kauden toisella testijaksolla.

Ajo järjesti syksyllä 2014 Vinalesille 2+1 vuoden mittaisen sopimuksen Suzukille. On siis mahdollista, että Vinales hyvästelee Suzukin tämän kauden jälkeen. Yamahan ja Hondan tehdastallien tiedetään olevan hyvinkin kiinnostuneita Vinalesin palveluista.

Tosin tilanne on silloin täysin toinen, jos Yamaha solmii jatkosopimuksen nykyisten kuljettajiensa Jorge Lorenzon sekä Valentino Rossin kanssa ja Honda tekee vastaavan Marc Marquezin ja Dani Pedrosan osalta. Marquezin jatkoa Hondalla voidaan pitää käytännössä täysin salettina.

Vinalesin lähtö avaisi siis Zarcolle mahdollisen paikan Suzukin tehdastalliin. Toinen vaihtoehto on se, että Vinalesin nykyinen tallikaveri Aleix Espargaro pistetään työnhakuun.

Saksalaislähteisiin nojaten Ajon ja Zarcon muodostama Suzukin satelliittitiimi vaikuttaisi kuitenkin todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Suzuki haluaa pitää kiinni ainakin Vinalesista hinnalla millä hyvänsä.

Tämän vision toteutuminen olisi hyvä uutinen myös KTM:n testikuljettaja Mika Kalliolle. KTM palaa MotoGP-luokkaan kaudella 2017 kahden kuljettajan voimin ja Kallio haluaa olla heistä toinen. Zarcon Suzuki-kuvio merkitsisi Kalliolle yhtä haastajaa vähemmän.

Uusin numero