Yllätyksien Saarijärvi

SM – lähdöistä ensimmäisenä ajettiin JR2A – luokan lähtö ja siinä kärkipaikkaa piti alusta alkaen, hyvänä lähtijänä tunnettu, Erkki Silvasti. Erkin hermo petti kuitenkin viimeisessä mutkassa ja varmalta näyttänyt voitto vaihtui seitsemänteen sijaan vain parikymmentä metriä ennen ruutulippua.

— Kai se hermo vaan petti. En tiennyt yhtään kuinka lähellä Pulliainen oli ja yritin vielä viimeisessä mutkassa painaa täysiä. Siinä sitten eturenkaalta lähti pito ja kun pito palasi, ravisti se miehen irti tangosta ja löin siinä samalla kypärällä tapponarun irti kiinnikkeistään. Hetken jo mietin että juoksen pyörän kanssa maaliin, kun ei se tuntunut polkemallakaan käyntiin lähtevän, virnuili hyväntuulinen Silvasti.

Vahvana ennakkosuosikkina pidetty Vehniäisen Kari jätettiin tylysti himmeimmälle palkintosijalle. Ilmeisesti uuden ruisku-KTM:n säädöt ei ole vielä ihan niin hyvät kuin näihin karkeloihin kaivataan, sillä miehen osaamista kuljettajana kukaan tuskin kyseenalaistaa. Voittoon luokassa ajoi Pasi Pulliainen ja toiseksi Jani Pirttinen.

JR1A – luokassa nähtiin jälleen yllätyksiä. Erkki Silvastin hyvän lähtijän nimitys sai pienen kolhun kilpeensä, kun Erkki otti huonon lähdön ja jäi porukan puolivälin paikkeille. Samoin Vehniäisen Kari epäonnistui lähdössä, mutta ei ihan niin pahasti ja pääsi kärkiryhmään melkoisen nopeasti mukaan. Luokan voittoon ajoi Jani Pirttinen, toiseksi Ville Jauhiainen ja Kari Vehniäinen kolmanneksi.

Ennakkotiedoista poiketen Kari Vehniäinen ei ajanutkaan kaikkia kolmea luokkaa, vaan jätti JR3A – luokan ajot väliin, ainakin Saarijärvellä. JR3A – luokan lähtö olikin Erkki Silvastin näytöstä, mies kurvasi voittoon liki viiden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Pasi Pulliaiseen ja liki yhdentoista sekunnin erolla kolmanneksi ajaneeseen Timo Roiniseen.

Kilpailujen nopeimmasta kierrosajasta vastasi Ville Jauhiainen Yamahallaan JR1A – luokassa.

Biken kolumnistin, Jani ”Parru” Partasen, kilpailu päättyi JR1B – luokassa jo ensimmäiseen mutkaan ja päivän ilmavimmista volteista vastannut Parru paketoi myös lopun kauden samoihin voltteihin. Noissa volteissa vaurioita kärsi kaluston ja varusteiden lisäksi miehen vasemman peukalon ojentava jänne, joka repesi paikoiltaan irti. Peukalo tulee olemaan kuusi viikkoa lastassa, joten jääratakausi on taputeltu kasaan siinä vaiheessa kun mies olisi taas ajokuntoinen.

Ensi viikonloppuna jääratakausi jatkuu tiivisrytmisenä ja silloin kilpaillaan lauantaina Kauhajoella ja sunnuntaina Seinäjoella.

JR1A
1. Jani Pirttinen
2. Ville Jauhiainen +0.930
3. Kari Vehniäinen +3.566

JR2A
1. Pasi Pulliainen
2. Jani Pirttinen +0.875
3. Kari Vehniäinen +1.174

JR3A
1. Erkki Silvasti
2. Pasi Pulliainen +4.970
3. Timo Roininen +10.929

Uusin numero