Ylivoimainen Marc Marquez: ”Hondastani puuttuu yhä jotakin”

Voitto Jerezissä nosti espanjalaisen MM-sarjan kärkeen 12 pisteen erolla Yamaha Tech 3:n Johann Zarcoon. Hän kuitenkin kaatui toisessa ja neljännessä harjoituksessa, mikä sai mestarin mietteliääksi.  Maanantain testit Jerezissä kuluvatkin pyörän etupään kimpussa.

”Kuten viikonloppuna nähtiin, minulla oli yhä pieniä vaikeuksia. Jotakin puuttuu edelleen ja minusta se löytyy pyörän etupuolelta. En voi kaatua harjoituksissa kolmea kertaa, joten testeissä tähän on saatava parannusta. Haluan ymmärtää tätä pyörää vielä paremmin”, Marquez sanoo.

Marquezin mielestä Jerezissä ei ollut kyse niinkään vauhdista, vaan huolellisuudesta ja oikeiden asioiden tekemisestä oikeissa paikoissa joka ikisellä kierroksella.

”Jouduin todella käyttämään alussa järkeä, kuinka ohittaa tuolla radalla muita. Se oli vaikeaa. Totesin, että Jorge Lorenzon ohittaminen oli melkeinpä mahdotonta. Hän jarrutti mutkiin niin myöhään ja ajoi ne loistavasti. Innostuin, kun huomasin, että hänen renkaansa alkavat kulua enemmän kuin minulla. Silloin jattelin, että on aika mennä kärkeen ja tehdä kaulaa muihin.”

Marquez antoi Lorenzolle tunnustusta tallikaverinsa Dani Pedrosan takana pitämisestä – niin kauan kuin heidän kilpailunsa kesti. Marquez piti Pedrosaa pahimpana uhkanaan.

Voitosta huolimatta kaiken menettäminen oli jälleen lähellä. Marc VDS:n Tom Lüthin kaatuminen oli roiskauttanut radalle kiviä, ja Marquez joutui sivuluisuun.

”En tajua vieläkään, miten pysyin pyörän päällä. Siihen paikkaan tullaan 220-240 km/h, ja näin sen soran aivan liian myöhään. Molemmat renkaat lähtivät sladiin, mutta jollain ihmeellä sain pyörän pysymään pystyssä.”
 

Uusin numero