Ylivoimainen Lorenzo loisti jälleen – Marquezin sädekehä himmeni vain hetkeksi

Kuninkuusluokan megatähti ja vielä lauantaina paalupaikallaan loistanut Marc Marquez sen sijaan taittoi Le Mansin Bugatti-rataa huimia loppukierroksia lukuun ottamatta varjojen mailla.

Neljänneksi päätynyt Marquez ei turhaan pelännyt Lorenzon kisavauhtia: se oli täysin jäätävää muihin verrattuna.

Lorenzo karkasi jo hyvissä ajoin horisonttiin ja pysyi myös visusti siellä. Voitto irtosi selkeällä 3,280 sekunnin marginaalilla tallikaveri Valentino Rossiin.

Andrea Dovizioso ajoi puolestaan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään kolmanneksi 12,380 sekuntia voittajasta.

Lorenzo tuikkasi Dovizioson ohi ulkokautta heti ensimmäisessä kaarteessa ja siitä se lähti.

– Startti oli todella hyvä, mutta kyllä minun piti pistää sen jälkeen kaikki peliin saadakseni karistettua Valentino kannoiltani. Hyvä, erittäin hyvä voitto koko sarjaa ajatellen, myhäili Lorenzo.

Rossilta kakkossija oli tällä kertaa maksimisuoritus.

– Jorge oli aivan liian vahva. Lähdin kisaan riskisäädöillä, mutta ne osoittautuivat onnistuneiksi parin kierroksen jälkeen ja sain hyvän rytmin päälle. Mahtava tulos jä erittäin tärkeät 20 pistettä sarjaa silmälläpitäen.

Marquez järjesti upean
trillerin nelospaikasta

Heti startista alkaen riskillä raivonnut, mutta jarruongelmien vuoksi otteensa kärkeen menettänyt Marquez heräsi uudelleen, kuhn kisaa oli jäljellä kahdeksan kierrosta.

Marquez järjesti todella upean trillerin neljännestä sijasta Ducatin Andrea Iannonen kanssa. Yamahan Tech 3-tiimin Bradley Smith seurasi tuota kapinaa suosiolla parin pyöränmitan päässä.

Marquezin ja Iannonen limiitille viety jatkuva nokittelu päättyi lopulta mestarin eduksi. Lorenzosta 19,890 Lorenzosta jäänyt Marquez leikkasi maalilinjan reilut kaksi kymmeneystä Iannonen edellä.

Jo perjantain harjoitusten kärkiajalla säväyttänyt Smith paketoi hienon GP-viikoloppunsa kuudennella sijalla.

Rossi johtaa edelleen sarjaa, mutta Lorenzo nousi enää 15 pisteen päähän. Dovizioso on kolmantena ja Marquez neljäntenä.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Mugellon radalla Italiassa.