Yleisö kohahti – Kuparinen tutkaan 319 km/h

Kun Eeki Kuparinen lähti näytöskierroksilleen, kukaan ei jäänyt kylmäksi. Jo pelkästään Kawasaki H2R:n äänimaailma sai tuhatpäisen yleisön haukkomaan henkeään.
 
”Onhan tossa ihan uskomaton äänimaailma ja näkeehän sen silmällä, ettei tuohon vauhtiin kukaan muu täällä pääse”, Mikaksi esittäytynyt katsoja hehkuttaa.
 
326-hevosvoimainen kompressoriahdettu pyörä ei mahtunut Imatranajojen kilpaluokkiin, mutta mistään huviajelusta ei ollut kysymys, vaan Kuparinen pisteli useamman kierroksen ihan tosissaan. Kawasakin mittari näytti parhaimmillaan 345 kilometrin tuntivauhtia, kun poliisin tutka näytti lukeman 319 km/h.
 
”Ihan uskomaton fiilis ajaa tuollaisella laitteella. Varsinkin tällaisella katuradalla ajaminen on mahtavaa, sillä meneehän se niin perkeleesti. Vitosella suti vielä”, Kuparinen naureskeli näytösajonsa päätteeksi.
 
Eeki Kuparinen rikkoi samalla epävirallisen nopeusennätyksen, joka oli hänen isänsä Eskon nimissä. Hän ajoi 500-kuutioisella Suzukilla 264 km/h:n nopeuden 30 vuotta sitten. Sen jälkeen radalla ei ole kilpaa ajettu, joten tämä ennätys meni nyt rikki aika helposti.