Yksityiskohtia Superbiken MM-kisaeristä Assenissa

Kuusi faktaa:

1. Carl Fogartylla on Assenin Superbike-luokan voittoennätys – 12. Sen lyöminen on yksi Jonathan Rean tavoitteista nyt viikonloppuna.

2. Jonathan Rea on Superbiken MM-sarjan sankari Assenissa. Pohjoisirlantilainen on voittanut viimeiset seitsemän Superbike-luokan kilpailua Assenissa. Kaikkiaan Rea on noussut Assenissa ykköskorokkeelle 11 kertaa.

3. Ensimmäistä kertaa Superbiken MM-sarjan historiassa kolmella kuljettajalla eli Chaz Daviesilla, Marco Melandrilla ja Realla on kasassa kaksi erävoittoa kolmen ensimmäisen osakilpailuviikonlopun jälkeen.

4. Ducati-kuljettajat ovat olleet menestyneimmät ajajat Assenissa päästessään palkintokorokkeelle 19. viimeisessä kisaerässä. Ducati-ajajilla on myös MM-sarjan kokonaisennätys kärkikolmikossa: 67 kertaa Japanin Sugosta vuonna 2002 Qatarin Losailiin vuonna 2005.

5. Superbiken MM-sarjassa peräti 19 eri ajajaa on voittanut Assenissa. Yksi erikoisuus on se, että Superbiken kaksinkertainen maailmanmestari Troy Corser Australiasta oli Assenin startissa peräti 30 kertaa, muttei yltänyt koskaan voittoon. Palkintopallille hän pääsi seitsemän kertaa.

6. Superbiken MM-sarjan on viime vuosina ollut vahvasti Britannian ajajien hallinnassa. Näin on myös Assenissa, jossa britti on voittanut 28 kilpailuerää ajetuista 52.
 

Uusin numero