Yard Built Yamaha XV 950 El Raton Asesino

Marcus Walzin tulkinta Yamaha XV 950 -mallista, El Raton Asesino, on saanut vaikutteita 1970-luvun menestyksekkäistä kilpailuista, jolloin kilpa-ajajat kuten Kenny Roberts jättivät Yamahan ”speed block design”-värityksen moottoripyöräilyn fanien mieliin.
 
Walz muotoili XV950:n takaosan klassiseksi cafe raceriksi muuttamalla takahaarukan ja takarungon. Mini-LED-valot on integroitu takarunkoon alkuperäisten valojen paikalle. Tyylin mukaiset polttoainesäiliö, ajovalo katteineen, käsinommeltu nahkasatula ja etulokasuoja kiinnikkeineen korostavat pyörän tyylikästä muotoilua.
 
Pyörän sporttisiin ominaisuuksiin vaikuttavat ajoasento, progressiivinen etujousitus ja takana täysin säädettävä Öhlinsin jousitus. Urheilullisia ominaisuuksia korostavat Marvicin magnesiumvanteet. Clip-on -ohjaustangot ja tyylikkäät hallintalaitteet ovat osa hienoa kokonaisuutta. Moottorin kuoret ovat saaneet omat erityispiirteensä ja pakoputkisto on juuri tähän pyörään suunniteltu.
 
Saadakseen pyörästä pelkistetyn ja kevyen Walz mm. laittoi GP-tyylisen 400 gramman litiumakun satulan takaosan sisään ja piilotti johtosarjoja.
 
– Tämä ei ole minulle vain konseptipyörä, kommentoi Marcus Walz.
– Ensimmäiset kokemukseni moottoripyöristä olivat 15-vuotiaana Yamahan kanssa. Seinälläni oli kuva Kenny Robertsista ja keltaisesta YZR500:sta ”speed block designillä”. Ensimmäinen pyöräni oli Yamaha RD80 ja muutin sen Kennyn pyörän näköiseksi, joten moottoripyöräilyn juureni liittyvät Yamahaan. Tämä projekti on matka ensimmäisestä moottoripyöräilykokemuksesta nykypäivään – kiitos Yamahalle muistoista!
 
– Tämä on kolmas projektimme Marcuksen kanssa viisivuotisen yhteistyömme aikana, sanoi Shun Miyazawa, Yamaha Sports Heritage Product Manager. 
– Otimme yhteyttä saadaksemme ideoita tulevaisuuden malleihimme ja yhteistyö on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi. Yhdistelmä, jossa hän käyttää racingosia ja itse valmistamiaan erikoisosia, on mielenkiintoinen ja olemme tyytyväisiä siihen, mitä XV950:stä on saatu aikaan. El Raton Asesino sopii mainiosti Yard Built -mallistoomme.

Uusin numero