Yamahan Spies nopein ennen sadetta – Hondalla moottoriongelmia

Sade vesitti Sepangin avauspäivän neljä viimeistä ajotuntia tiistaina. Keskiviikkona kutsumaton vieras kasteli 5,5 kilometrin mittaisen radan rankalla kädellä jo siinä vaiheessa, kun urakasta oli takana vasta kaksi ensimmäistä tuntia.

Yamahan tehdastiimin kuljettajat ehtivät vastata parhaasta vauhdista, ennen kuin sade ja salamat keskittivät toiminnan pariksi tunniksi lähinnä varikkoboxien suojiin.

Ben Spies kiersi radan 20 kertaa ennen sadetta. Hänen nopein kierroksensa kulki ajassa 2.01,285. Testejä tähän mennessä hallinneen Hondan Casey Stoner oli tiistain ykkönen lukemin 2.01,761. Jorge Lorenzo ajoi toiseksi kovimman kierrosajan vain kahden tuhannesosan päässä Spiesista.

– Sade iski jälleen, mutta lyhyt päivä oli muilta osin hyvä. Ehdimme testata erilaisia rungon säätöjä ja elektroniikkaa, joten tähän pitää olla tyytyväinen. Töitä on kuitenkin edelleen paljon tekemättä. Toivon tosiaankin, että torstaina keli pysyisi kuivana, sanoi Spies.

– Otimme pyörän ajettavuuden ja sen kiihtyvyyden osalta ison askeleen eiliseen. Kokeilin M1:htä myös märällä radalla ja vauhti oli kohdallaan. Ehdin tehdä sen, mitä oli suunniteltukin, säesti Lorenzo.

Hondalla ongelmia –  ei
kierrostakaan keskivikkona

Stoneria kuin sen paremmin hänen tiimikaveriaan Dani Pedrosaa, eikä myöskään Gresini Hondan Alvaro Bautistaa ja LCR Hondan Stefan Bradlia nähty keskiviikkona avauspäivää viileämmällä radalla ensimmäisten kahden tunnin kuluessa. Eikä tosin myöhemminkään.

Pedrosan RC213V:n moottorissa oli ilmennyt tiistaina ongelmia ja HRC:n insinöörit eivät päästäneet kuljettajiaan ja pyöriään radalle ennen perusteellista analysointia.

– Moottori lähetettiin tutkittavaksi Japaniin. Nopea palaute oli positiivinen, mutta se saapui Sepangiin siinä vaiheessa, kun sade oli alkanut. Näin ollen Hondan tehdastiimin kuljettajat eivät pääse lainkaan radalle keskiviikkona. Stoner ja Pedrosa pelaavat radalle torstaina, Hondan taholta kerrottiin.

Spiesin ja Lorenzon jälkeen seuraavat sijat nappasivat nimiinsä puolestaan Yamahan satelliittitiimin kuljettajat Andrea Dovizioso ja Cal Crutchlow ennen Ducatilla kilpailevia Nicky Haydenia, Hector Barberaa ja 0,845 sekuntia Spiesin takana tullutta Valentino Rossia.

– On todella sääli, että menetimme taas miltei kokonaan toisen päivän. Tosin tiesimme, että sade tulee iltapäivällä, joten keskitimme mahdollisimman paljon töitä heti kahdelle ensimmäiselle tunnille. Ehdimme kokeilla paljon pieniä yksityiskohtia ja olen tyytyväinen lopputulokseen, sekä myös siihen, että yhteistyö toimii koko ajan paremmin uuden ryhmäni kanssa, kertoi molemmilla GP12-pyörillään radalla käynyt Rossi.

Barbera lähti ensimmäisenä kuljettajana märälle radalle, mutta se yritys päättyi lyhyeen, kun hän kaatui radan 12. mutkassa. Aamupäivän ajat pitivät siis loppuun asti vaikeissa olosuhteissa. Sade kesti yli kolme tuntia, eikä rata ehtinyt kuivua riittävästi alkuiltaan mennessä.

Edwards kokoaa CRT-palapeliä

Colin Edwards oli jälleen selkeästi kiireisin CRT-kuljettaja kukistaen Ivan Silvan kahdella sekunnilla.

– Koen tilanteemme eräänlaisena palapelinä, jossa monia osia yritetään sovitella kohdalleen. Kun saamme jotain ratkaistua, niin seuraava odottaa jo heti vuoroaan.

– Töitä riittää, eivätkä nämä olosuhteet ole todallakaan puolellamme. Turhauttavaa, mutta minkäs teet, pudotteli Edwards kaikesta huolimatta tutun rento hymy kasvoillaan.

Sepangin testit päättyvät torstaina. Sääennuste noudattelee silloin tiistain ja keskiviikon linjaa: lämmintä mutta epävakaista.

Sepang, Malesia.
MotoGP-luokan 2/3 testipäivä:

  1. Ben Spies, Yamaha Factory Racing 2.01,285
  2. Jorge Lorenzo, Yamaha Factory Racing + 0,008
  3. Andrea Dovizioso, Monster Yamaha Tech 3 + 0,237
  4. Cal Crutchlow, Monster Yamaha Tech 3 + 0,410
  5. Nicky Hayden, Ducati Team + 0,463
  6. Hector Barbera, Pramac Racing Team + 0,704
  7. Valentino Rossi, Ducati Team + 0,845
  8. Franco Battaini, Cardion AB Motoracing Ducati + 2,281
  9. Colin Edwards, NGM Mobile Forward Racing (CRT) + 4,531
10. Ivan Silva, Avintia Racing (CRT) + 6,247
11. Yonny Hernandez, Avintia Racing (CRT) + 6,928

Uusin numero