Yamahan sitoutuneisuus motocrossiin lajina

Kilpailutoiminta maailman huipulla on tuonut mukanaan mittavan määrän kokemusta. Kaiken tämän Yamahan suunnittelijat ovat siirtäneet YZ-mallien kehittelyyn ja tekniikkaan. Tuloksena on useita uraauurtavia edistyksellisiä teknisiä ratkaisuja. 
Yamaha on aina halunnut tarjota mahdollisimman hyvää ajokalustoa myös nuorille ja aloitteleville off-road-harrastajille. Yamaha oli yksi ensimmäisiä valmistajia, jolla oli tarjota perheen pienimmille suunniteltuja motocross-tyylisiä off-road-moottoripyöriä. Nykyisellään Yamahan off-road-valikoimassa on toistakymmentä eri mallia nappulaikäisten PW50:n ja huipputason YZ450F-kilpamallin väliltä. 

Uusi avain menestykseen
Kaudella 2018 Yamaha esittelee uuden aloittelijatason motocrossmallin YZ65. Se on teknisesti edistyksellisin tämän kokoluokan off-road-kilpapyörä vuosiin. Uusi edistyksellinen moottori, runko ja jousitus sekä ammattitason YZ450F-kilpamalliin tyylinen muotoilu ja varustelu kuvastaa Yamahan tahtoa tarjota tulevaisuuden menestyjille parhaat edellytykset heti alusta pitäen.  
Uusi YZ65 on oivallinen seuraava askel, kun nuoren ajokyvyt vaativat enemmän kuin mitä PW50 tai TT-R 50 tarjoaa. Ajo-ominaisuuksiltaan tuntuvasti kehittyneempi YZ65 on omanlaisensa avain nuoren harrastajan tulevaan menestykseen. Ajokykyjen kehityksen kannalta on tärkeää, että ajokalusto vastaa kuljettajan vaatimuksia. YZ65 on ominaisuuksiltaan kuin isommat YZ-kilpapyörät. Siitä seuraava luonnollinen kehitysaskel on esimerkiksi YZ125. Se ja Yamahan bLU cRU -tukitoiminta tarjoaa nuorille kuljettajille selkeän kehityskaaren kansallisen ja kansainvälisen motocrossin huipputasolle. 
YZ65 antaa hyvän tuntuman siitä mitä oikea motocross-kilpapyörä on. 

Käytökseltään sujuva ja tehokas, 65 cc:n kaksitahtinen.
Uuden YZ65 voimanlähde on edistyksellinen, nestejäähdytteinen, 65 cc:n kaksitahtinen. Kierrosherkän moottorin hengitystä tehostaa imusarjan läppäventtiili, joka varmistaa välittömän kaasuun vastaavuuden koko käyntialueella. Tarkan sytytyksen varmistaa puolestaan käyntikierrosten mukaan säätyvä digitaalinen CDI-järjestelmä.

Yamaha on kehittänyt kaksitahtitekniikkaa edistyksellisillä ratkaisuilla. Yksi tällainen on YZ65-moottorin vääntöä ala- ja keskikierroksilla tehostava, pakoaukon ajoituksen mekaaninen YPVS (Yamaha Power Valve System) -järjestelmä. Moottorin ominaisuuksiin sovitettu, napakkaliikkeinen 6-portainen vaihteisto takaa, että voimaa ja vääntöä on riittävästi joka tilanteessa.
Sen lisäksi, että YZ65 on erittäin suorituskykyinen ja kaikin puolin helposti hallittava, on se myös toimintavarma tämän kokoluokan motocrosspyörä. Toimintavarmuuden takaa mm. tehokas ja silti kompakti jäähdytin. Se tuottaa tehokkaan jäähdytyksen kovissakin kilpailuolosuhteissa.
Kevyt ja vakaa ajettavuus
Suorituskykyinen moottori vaatii vertaisensa kehykset. Siksi Yamahan suunnittelijat ovat kehittäneet uudenlaisen teräksisen kehtorungon ja sen alumiinisen takaosan sekä takahaarukan. Kevyt ja silti sopivan vääntöjäykkä runko takaa vakaan ja silti erinomaisen ketterän ajettavuuden.  
Edessä on 60/100 14″ ja takana 80/100 12″ motocross-tyyliset renkaat. YZ65:n vakiovarusteena on myös tavanomaisia kevyemmät, itsepuhdistuvat wave-jarrulevyt.

Premium-luokan etu- ja takajousitus
Rungon lisäksi toimiva jousitus ja iskunvaimennus ovat ensiarvoisen tärkeitä. YZ65:n tehokas iskunvaimennus ja jousitus hoituu edessä tukevalla ja hyvän tuntuman omaavalla, 36 mm:n läpimittaisilla liukuputkilla varustetulla USD-haarukalla. Etuhaarukan monipuolinen säädettävyys varmistaa, että etujousituksen käytös on säädettävissä tarkasti kuljettajan vaatimusten ja ajotyylin mukaiseksi.
Kevyt alumiininen takahaarukka ja Monocross-jousitus seuraavat tarkasti ajoalustan piirteitä ja varmistaa näin vakaan ajokäytöksen sekä hyvän rengaspidon.  Suoravälitteinen takajousitus vähentää sen huoltotarvetta ja kuluvien osien määrää. Järjestelmän progressiivinen jousitus estää tehokkaasti jousituksen pohjaamisen kovienkin iskujen tai pitkien hyppyjen yhteydessä. Tämä puolestaan tehostaa ajohallintaa joka tilanteessa.

Tehokas suorituskyky ja helppo ajettavuus
YZ65:n suunnittelun lähtökohta on ollut ajo-ominaisuuksien, moottorin suorituskyvyn ja käyttövarmuuden muodostama, kilpailukykyinen ”paketti”. Satulan muoto ja solakat sivumuovit varmistavat, että kuljettaja voi helposti liikkua ja tehostaa ohjattavuutta kehopainoaan siirtämällä kiihdytyksissä, kaarteissa, hypyissä ja jarrutuksissa. Solakka muotoilu mahdollistaa myös tehokkaan ajon ns. tapeilta tilanteen niin vaatiessa. Ohjaustangon laaja säädettävyys puolestaan varmistaa, että ajoasento on sovitettavissa tarkasti erikokoisille kuljettajille. 

Selkeät YZ-sukujuuret
Uuden YZ65:n olemuksessa on selkeästi näkyvissä Yamahan YZ-mallien perimää ja olemusta. Sininen Yamaha Blue -väritys, tyylikkäät grafiikat ja siniset vanteet ovat selvää YZ450FM MXGP -kilpapyörän perimää. Tämä kertoo myös, että nuorille tarkoitetun YZ65:n taustalla on sama suunnittelijoiden joukko, joka on vastuussa muistakin Yamahan YZ-kilpapyöristä.

YZ65:n tekniset kohokohdat
• Tehokas, nestejäähdytteinen, YPVS-järjestelmällä ja digitaalisella CDI-sytytyksellä varustettu 65 cc:n kaksitahtimoottori
• Korkealaatuinen varustelu ja suorituskyky
• Optimoitu moottorin toiminta, laaja vetoalue ja välitön kaasuun vastaavuus
• 6 vaihdetta ja kevytkäyttöinen kytkin  
• Teräksinen kehtorunko ja alumiininen takarunko.
• USD-etuhaarukan tukevat, 36 mm:n läpimittaiset liukuputket.
• Alumiininen takahaarukka ja KYB Monocross -jousitus
• Edessä 60/100 14″ ja takana 80/100 12″ renkaat
• Itsepuhdistuvat, wave-jarrulevyt
• Vahvistettu ja asennoltaan monisäätöinen ohjaustanko
• Ergonominen satula helpottaa liikkumista ja kehopainon siirtoa.
• Keveät, Yamaha Blue -siniset alumiinivanteet
• YZ450F-tyyliset sivumuovit
• Erinomainen aloittelevan motocrossarin valinta  

Varaosat ja tarvikkeet
YZ65-huoltoa ja -varustelua varten on mittava valikoima alkuperäisiä Yamaha Genuine Accessories -tarvikkeita ja -varaosia. Valikoimissa on myös käyttöä helpottavia erikoistyökaluja sekä GYTR Performance Products -viritysosia. 
Lisäksi on tarjolla kattava valikoima, tarkoituksenmukaisia ja tyylikkäitä Yamaha MX -ajovarusteita, vapaa-ajan asusteita, varustelaukkuja jne. Yamaha-varustevalikoima laajenee jatkuvasti. Tarkemmat tiedot löytyvät valtuutetuilta Yamaha-jälleenmyyjiltä tai osoitteesta: www.yamaha-motor.eu/fi/lisävarusteet

YZ65:n suositushinta on 4540 €
Yamaha YZ65 on saatavilla Yamaha-jälleenmyyjiltä kesäkuussa 2018. Lisätietoja valtuutetuilta Yamaha-jälleenmyyjiltä.

2018 MX Pro Tour
Yamaha MX Pro Tour -kiertue vierailee jälleen eri kilparadoilla ympäri Eurooppaa. Näin asiakkailla on mahdollisuus koeajaa ja saada lisätietoja vuoden 2018 YZ-mallistosta. Kattavat tiedot julkaistaan Yamahan kansallisilla verkkosivuilla kesäkuussa. 

Uusin numero