Yamahan MotoGP-pyörän väritystä väläyteltiin viinikellarissa Monzassa

Tilaisuus, jossa oli mukana noin 50 tiedonjanoista partneria, järjestettiin Gruppo Meregallin historiallisessa viinikellarissa vähintään yhtä historiallisessa moottoriuheilukaupungissa Monzassa.

Illan isäntinä toimivat Yamaha-päällikkö Lin Jarvisin ohella kuninkuusluokan kuljettajat Jorge Lorenzo ja Ben Spies. Lorenzo on harjoitellut viime päivinä motocrosspyörällä, kun taas Spies on polkenut pitkiä taipaleita kilpapyörällä.

Lorenzo ja Spies pääsevät varsinaisen työkalunsa puikkoihin seuraavan kerran 23. maaliskuuta, jolloin MotoGP-luokan talvikauden viimeinen virallinen, kolmen päivän mittainen testijakso käynnistyy Jerezissä. Samassa yhteydessä Yamaha esittelee kauden 2012 pyöränsä värityksen, joka on siis vielä nyt varsin suppean piirin tiedossa.

Suuresta salaisuudesta ei tosin liene kyse. Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että Yamaha jatkaa tutuissa sinivalkoisissa väreissään siitäkin huolimatta, että plakkarissa on tuore yhteistyösopimus oranssia suosivan JX Nippon Oil & Energy Corporation’in (Eneos) kanssa.

Yamahan tehdastiimi kilpaili jo viime kaudella ilman varsinaista pääsponsoria. Yamahan viimeisin pääsponsori on Fiat kaudelta 2010, jolloin Lorenzo voitti maailmanmestaruuden.

Uusin numero