Yamahalta tulossa kolmisylinterinen sportti R-09?

Vuosi sitten esitelty uusi Yamaha R6.
Yamahan huhutaan suunnittelevan R-09-mallia, joka olisi sekoitus tälle vuodelle esiteltyä R6-mallia ja MT-09:n kolmisylinteristä tekniikkaa.

Kun R6:n uutta mallia vuosi sitten odoteltiin, jo silloin liikkui maailmalla sitkeä huhu, että uutuus olisi kolmisylinterinen. Lopulta esitelty R6 nojasi vahvasti edellisen sukupolven perusratkaisuihin ja voimanlähteenä on siis rivinelonen.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että aivan vailla pohjaa eivät huhut kolmisylinterisestä olisi olleet. Yamahan kerrotaan suunnittelevan pyörää, joka rungoltaan ja ulkonäöltään perustuu YZF-R6:een, mutta moottorina siinä olisi MT-09:sta tuttu kolmisylinterinen crossplane rivimoottori. Iskutilavuutta tässä moottorissa on 847 kuutiosenttimetriä ja MT-viritteisenä se tuottaa 115 hevosvoiman huipputehon. Leveytensä puolesta rivikolmonen on sovitettavissa R6:n runkoon, joten periaatteellista estettä tälle kombinaatiolle ei ole. Sporttiversioon moottorista lienee helposti kutiteltavissa parikymmentä lisähevosta, jolloin teho asettuisi noin 135 hevosvoimaan.

Kuinka pitkällä uuden mallin suunnittelu jo on, ja nähdäänkö siitä mahdollisesti konseptimalli jo tämän syksyn messuilla? Se selviää marraskuun kuudennen päivän iltana, kun Yamaha esittelee Milanon kansainvälisen moottoripyöränäyttelyn pressitilaisuudessaan ensi vuoden uutuutensa.

Uusin numero