Yamahalle kärkipaikat Mugellon aika-ajossa: Maverick Vinales löi Valentino Rossin

Rossi jäi tallikaveristaan 0.239 sekuntia, kolmantena eturiiviin paineli Ducatin Andrea Dovizioso 0.260 kärjestä.

Rossin suoritus oli loistava siihen nähden, että hän loukakantui viikko sitten harjoituksisa ja koko kisa oli jäädä väliin. Ducatin testikuljettaja Michele Pirro oli sensaatiomaisesti neljäs, Hondan Dani Pedrosa ja Marc Marquez seuraavina.

Kauden sensaatio Johann Zarco joutui hakemaan vauhtia ykkösaika-ajosta, mutta selvitti tiensä Q2:een, hän jäi silti sijalle 11. 0.744 sekuntia Vinalesista.

Vinales oli tyytyväinen paalupaikkaansa.

– Oli todella tiukkaa, takapyörä luisteli vähän väliä, vaikka pyörä oli muuten aika hyvä. Ihan limitillä tulin joka mutkan. Saimme hyvät säädöt tähän päivään, katsotaan, pystynkö vielä parantamaan vauhtia huomenna, Vinales sanoi.

– Tänään teimme loistavaa työtä, oloni tuntuu nyt paljon paremmalta kuin eilen. Pyörä kulkee nyt tosi hienosti. Kakkossija on todella tärkeä huomista kilpailua ajatellen, Rossi kertoi.

– Tämä on ollut Ducatille ihan loistava viikonloppu. Kilpailu on silti eri asia, toivotaan, että pystymme samaan huomenna. Vauhti on nyt tosi hyvä. Olen erittäin onnellinen kolmospaikasta. Yamahan kavereita on kyllä vaikea voittaa, mutta teen kaikkeni, sanoi kotikisaansa ajava Dovizioso.

 

Uusin numero