Yamaha XV 950 Pure Sports

Yamahan Yard Built -projektin tiimoilta on saatu nähdä mielenkiintoisia customoituja Yamahoita. Uusin luomus on italialaisen LowRider-lehden toimituksen projektina syntynyt Pure Sports, joka on kunnianosoitus 80-luvun FZ 750:lle.

Rakentamisessa pidettiin ohjenuorana sitä, että pyörän käyttöominaisuuksia ei tulisi uhrata, ja että muutokset olisivat suhteellisen yksinkertaisia.

– Halusimme esimerkiksi, että pyörällä olisi mahdollista ajaa kaksi päällä, kertoo projektin johtaja Danilo Seclì.

Pyörään on haettu innoitusta Yamahan historiasta ja esikuvaksi valikoitunut FZ 750 nähtiin aikakautensa ikonina. Pyörän nimi tulee FZ 750:n katteesta löytyneestä "Pure Sports" -tekstistä.

FZ 750:n inspiroima perä ja puolikate on valmistettu käsityönä alumiinista. Ne ovat bolt-on osia, eikä runkoa ole muutettu siten, ettei pyörää olisi mahdollista palauttaa alkuperäisasuunsa. Korkeampi satula tekee ajosasennosta alkuperäistä sporttisemman. Jalkatapit ovat vakiot, ja säädettävät clip onit mahdollistavat asennon muokkaamisen kuljettajan toiveiden mukaisesti. Pyörän runko, alusta, renkaat sekä vanteet, sähköt ja moottori ovat pidetty vakiona lukuunottamatta yksittäiskappaleena valmistettua pakoputkea. 

Yamaha XV 950 Pure Sports on yksittäiskappaleena valmistettu showpyörä.

Uusin numero