Yamaha XJR 1300 Yard Built ”Iron Heart”

Yamahan Yard Built –ohjelmassa on aina pyritty hakemaan ajatuksia laatikon ulkopuolelta ja niin nytkin, kun esittelyvuorossa on vaatemerkistä innoitusta hakenut Iron Heart, jonka lähtökohtana on toiminut XJR 1300. Yamaha Motor Europen tuotepäällikkö Shun Miyazawa on hahmo Yard Built –ohjelman taustalla ja hän pyrkii jatkuvasti löytämään uusia, luovia yhtistyökumppaneita. 

– Iron Heartin Haraki-san ja minä olemme olleet ystäviä jo pitkään. Ystävyys pohjautuu suurelta osin molemminpuoliselle ammatilliselle kunnioitukselle. Yamaha ja Iron Heart jakavat perinteet, jotka yhdistyvät viimeisimpään teknologiaan ja osaamiseen, Miyazawa kertoo. 

– Halusimme luoda saumattomasti Iron Heart –universumiin sopivan café racerin. Pyörä on tarkoitettu varttuneemmalle kuljettajalle, ei pikkupojille. Mitään ei ole muokattu tarpeettomasti, vaan kaikilla muutoksilla on tarkoitus, kertoo Shinichi Haraki.  

– Me Iron Heartilla kunnioitamme suuresti käsityötä, joka onnistutaan yhdistämään moderniin teknologiaan ja sen halusimme näkyvän myös pyörässämme. Työskentelimme läheisessä yhteistyössä japanilaisen custom-yrityksen Ken’s Factoryn kanssa, jotta saisimme nivottua nämä kaksi tekijää yhteen, kertoo Haraki. 

Ajatonta käsityötaitoa edustavat alumiinista käsin valmistetut etulokasuoja, tankki, istuimen pohja ja sivupaneelit. Teknologiaa edustavat muun muassa CNC-koneistetut osat sekä Kineon tubeless-vanteet. 

– Mielestäni pyörä kuvastaa mainiolla tavalla sekä Iron Heartin että Yamahan filosofioita. Halusin väriksi indigonsinisen ja teemana käytimme klassista Yamahan palkkikuviointia. 

Pyörän toteuttamisesta huolehti Ken’s Factory, josta on myös mahdollista hankkia osat oman Iron Heartin rakentamiseksi. 

Uusin numero