Yamaha Sport Touring -malliston 2018 uutuudet – Tracer 900 ja Tracer 900GT

Kolme vuotta sitten esitelty Tracer 900 saavutti välittömästi suosion monipuolisena, alle 1000 cc:n matkapyöränä. Sporttinen suorituskyky, ketterä käsiteltävyys ja ajomukavuus pitkillä matkoilla ovat peruste sille, miksi vuonna 2015 esitelty Tracer 900 on yksi Yamahan kautta aikain eniten myyty malli. Sitä on myyty jo yli 35 000 kappaletta.

Tracer 900 on yhtä omiaan sporttisessa maantieajossa kuin tasaisessa matka-ajossa tai arkisessa työmatka-ajossa kaupungin ruuhkissa. Tracer 900:n voimanlähde on 847-kuutioinen, kolmisylinterinen crossplane-rivikone. Sen luonteenomainen laaja vääntöalue tekee ajosta sujuvaa.

Vuosimallin 2018 Tracer 900:n perusominaisuuksia on parannettu. Samalla on tehty uusia yksityiskohtaisia ratkaisuja, jotka kohentavat käyttömukavuutta etenkin matka-ajossa.

Tehokkaampi tuulisuoja ja käytännöllisempi muotoilu

Entistä isomman tuulilasin tehokkaampi tuulisuoja kohentaa ajomukavuutta etenkin pitkillä matkataipaleilla. Tuulilasin korkeus on helposti säädettävissä eri kokoisille kuljettajille. Matkustajan mukavuutta lisäävät puolestaan uudenmalliset tartuntakahvat.

Yamahan muotoilijat ovat myös tehneet pienempiä, mutta tuntuvia ja näkyviä katteiden ja kotelointien muutoksia. Näiden myötä kokonaisvaikutelma on entistä tyylikkäämpi ja tuntumaltaan laadukkaampi. Etukatteen uudenmallinen ilmanottoaukko on virtaviivaisempi. Samoin bensatankin sivukatteiden ja sivukoteloiden uudet muodot tuo vuoden 2018 Tracer 900 -mallin ilmeeseen uutta virtaviivaisuutta.

Uudistettu takajousitus – paremmat matkaominaisuudet

Uusi alumiininen takahaarukka ja iskunvaimentimen uudet perusasetukset tekevät matka-ajosta entistä mukavampaa ja mahdollistavat myös kovien sivulaukkujen helpomman kiinnityksen.

Parannettu ajomukavuus

Kuljettajan ja matkustajan satulat on kokonaan uusittu kaudelle 2018. Ne takaavat entistä paremman mukavuuden ja tuovat Tracer 900:n ulkonäköön aiempaa laadukkaamman vivahteen. Kuljettajan istuimen korkeus on säädettävissä kahteen tasoon. Näin se on paremmin sovitettavissa henkilökohtaisille mitoille. Lisäksi bensatankin uusi pehmuste tekee matka-ajosta mukavampaa.

Myös kauden 2018 Tracer 900 -mallin kapeampi ohjaustanko ja kahvasuojat ovat osa entistä mukavampaa ajoelämystä. Kapeampi ohjaustanko vähentää kuljettajan käsiin kohdistuvaa ajoviimaa ja tekee ajoasennosta luonnollisemman. Lisäksi se kaventaa kokonaisleveyttä, joten ruuhkassa autojonojen välissä pujottelu on helpompaa.

Kauden 2018 Tracer 900:n ominaisuudet
– Hienostuneempi ja muodoiltaan linjakkaampi kate ja sivupaneelit
– Kapeampi ohjaustanko ja sirommat kahvasuojat
– Uudenmalliset ja mukavammat kuljettajan ja matkustajan istuimet
– Entistä helpommin säädettävä ja isompi tuulilasi
– Pidempi alumiininen takahaarukka tehostaa ajotuntumaa
– Uudenlaiset matkustajan jalkatapit kohentavat matkustusmukavuutta
– Uudenmalliset matkustajan tartuntakahvat
– Uusi takalokasuoja

Tracer 900:n tekniset ominaisuudet
– Nestejäähdytteinen, 3-sylinterinen, 847 cc:n 4-venttiilinen rivikone
– A&S-lähtöavustus- ja luistokytkin (Assist & Slipper clutch)
– 3-asentoinen TCS-pidonhallinta (sutimisen/luistonesto)
– Tracer 900 -moottorille sovitetut, valinnaiset D-MODE-käyntiohjelmat
– CF-ruiskuvalettu alumiinirunko
– 18 litran polttoainesäiliö
– Vakiovarusteena keskiseisontatuki ja ABS-jarrut

Tracer 900:n värit
– Nimbus Grey – harmaa
– Tech Black – musta

Saatavuus
– Maaliskuu 2018

2018 Tracer 900GT

Tracer 900 GT on Yamaha Sport Touring kauden 2018 uutuus, jossa on vakiovarusteena premium-luokan ominaisuudet. Perustekniikaltaan se on 2018 mallin Tracer 900: Varustelunsa puolesta se tarjoaa sporttiselle matkamotoristille nykyaikaisen sport touring -moottoripyörän kohtuulliseen hintaan.

Tracer 900GT:n vakiona olevat, pikalukitteiset, 22-litran sivulaukut mahdollistavat, että se on aina valmis pitkälle matkalle.

Mittariston TFT (Thin Film Transistor) -värinäytöltä näkee ajamisen kannalta olennaisen tiedon. Monivärinäytöllä näkyy yhdellä silmäyksellä kattava määrä tietoa, kuten mm. valittu käyntiohjelma, vaihde, polttoaineen määrä ja -kulutus, ulkolämpötila ja moottorin lämpötila.

Jousitus on mitoitettu vaativaankin käyttöön. Monisäätöisen etuhaarukan ominaisuudet on helppo ja nopea säätää eri ajotyylien ja kuormituksen mukaiseksi.

Jousituksen kätevä etäsäätönuppi takaa Tracer 900GT:n takajousituksen nopean ja vaivattoman säätämisen kuorman ja olosuhteiden mukaan. Sen avulla jousitus on helposti säädettävissä tarpeen mukaan.

Kiihdytyksissä isompaan vaihtaminen sujuu vaivatta ilman kytkintä Tracer 900 GT:n vakiovarusteena olevan QSS-vaihdeavustimen ansiosta. Sama vaihdeavustin on MT-09-vakiovarusteena. Se helpottaa kiihdytyksiä ja ohituksia. QSS-vaihdeavustin korostaa Tracer 900 GT:n ominaisuuksien sporttista ulottuvuutta.

Tracer 900GT:n vakiovarusteena on vakionopeudensäädin. Se on samanlainen kuin on MT-10-vakiovarusteena. Vakionopeudensäätimellä ajovauhdin voi asettaa 4, 5 ja 6 vaihteilla portaattomasti 50 – 180 km/h välille. Järjestelmän säätö hoituu ohjaustangon vasemmalla puolen olevilla säätimillä. Niillä ajonopeutta voi hienosäätää 2 km/h.

Vakionopeudensäädin vähentää oikean käden rasitusta pitkillä tasavauhtisilla taipaleilla sekä takaa tasaisen etenemisnopeuden myös mäkisellä tiestöllä. Samoin kun nopeusrajoitus on yli 40 km/h, voi vakionopeudensäätimellä varmistaa, ettei aja ylinopeutta.

Järjestelmä kytkeytyy heti pois, kun käytetään jarruja, kytkintä tai kaasukapulaa. Järjestelmän ”resume-”, eli palautuspainikkeen, avulla aiempi nopeusasetus palautuu yhdellä napin painalluksella. Vakionopeudensäätimen avulla pitkät tasavauhtiset taipaleet sujuvat keveämmin, ja se estää myös ylinopeuden alueilla, joissa nopeusrajoituksena on 50 – 180 km/h.

Tracer 900GT on varusteltu toimivaksi niin kesähelteillä kuin ajokauden alun ja lopun koleissa olosuhteissa. Vakiovarusteena olevat lämpökahvat kohentavat ajomukavuutta kylmässä kelissä ja sateella.

2018 Tracer 900GT:n erikoisominaisuudet
– Vakiona väriltään sävy-sävyyn kovat sivulaukut
– Kirkas ja terävä TFT (Thin Film Transistor) -värinäyttömittaristo
– Monisäätöinen, kullanvärinen etuhaarukka
– Takajousituksen jousen etäsäätö
– QSS-vaihdeavustin (Quick Shift System)
– Vakionopeudensäädin
– Lämpökahvat

Tracer 900GT -tekniikkaa
– Nestejäähdytteinen, 3-sylinterinen, 847 cc:n, 4-venttilinen rivikone
– A&S-lähtöavustus- ja luistokytkin (Assist & Slipper clutch)
– 3-asentoinen TCS-pidonhallinta (sutimisen/luistonesto)
– Tracer 900 -moottorille sovitetut, valinnaiset D-MODE-käyntiohjelmat
– Kapea ja kevyt CF-ruiskuvalettu alumiinirunko
– 18 litran polttoainesäiliö
– Vakiovarusteena keskiseisontatuki ja ABS-jarrut

Tracer 900GT -värit
– Midnight Black – musta
– Nimbus Grey – harmaa
– Phantom Blue – sininen

Saatavuus
– Kesäkuu 2018

2018 Tracer 700

Ominaisuuksiltaan monipuolinen Tracer 700 on etenkin aloittelevalle matkamotoristille sopiva, ajoltaan kevyt ja helppo sekä edullinen Yamaha Sport Tourer. Se ja sama onko edessä viikonlopun ajoretki tai usean viikon lomamatka, Tracer 700:n satulassa voit nauttia elämyksellisestä ajosta, jonka muistot säilyvät pitkään.

Yamaha Tracer -mallisto on yksi syy, miksi sport-touring-luokan suosio on viime vuosina kasvanut etenkin Euroopassa. Isompien Yamaha Sport Tourer -mallien tavoin Tracer 700 on tuonut uutta ulottuvuutta sport-touring-luokkaan.

Aiemmin kovin konservatiivisena ja perusilmeisenä pidetyt sporttiset matkapyörät ovat nykyisellään yksi dynaamisimpia ja teknisesti mielenkiintoisimpia moottoripyöräsegmenttejä.

Suorituskyvyltään sporttinen ja käytökseltään ketterä Tracer 700 on noussut erityiseen suosioon monipuolisia ominaisuuksia, edullisia käyttökuluja sekä tyylikästä ja käytännöllistä muotoilua arvostavien motoristien parissa.

Isompien Yamaha Sport Touring -mallien Tracer 900:n ja FJR 1300:n tavoin Tracer 700 on vuonna 2018 saatavilla myös sinisellä Phantom Blue -värityksellä.

2018 Tracer 700 – tekniset ominaisuudet
– Säädettävä tuulilasi ja yhdysrakenteiset kahvasuojat
– 17 litran polttoainesäiliö
– 689 cc:n, kaksisylinterinen crossplane-rivikone
– Kompakti putkirunko
– Keveät 10-puolaiset alumiinivaluvanteet
-Digitaalisen mittariston LED-näytöt
-Edessä kaksi 282 mm:n jarrulevyä ja 4-mäntäiset radiaalit jarrusatulat
– Kattava Yamaha-lisävarustevalikoima

Tracer 700 – värit
– Phantom Blue – sininen
– Tech Black – musta
– Radical Red – punainen

Saatavuus
– Tammikuu 2018

2018 FJR1300A/AE/AS

Yamaha FJR1300A, AE ja AS ovat suunniteltu ja mitoitettu taivaltamaan yhtä mukavasti ja ripeästi pitkälle ja kauas myös mutkaisia pikkuteitä. Eikä tasavauhtisessa matka-ajossa tarvitse tinkiä marssinopeudesta. Keveän alumiinirungon kehystämä, 1300 cc:n rivinelikko takaa FJR 1300 -mallien suorituskyvyn.

Monissa maissa FJR 1300 on moottoripyöräpoliisien virkapyöränä.

Perusmallin FJR1300A:n varusteluun kuuluvat hyvän toimintasäteen takaava 25 litran polttoainesäiliö ja säädettävä tuulilasi sekä kattava elektroninen ajohallinta- ja ajoavustinjärjestelmä. FJR1300AS:ssä on ilman kytkintä toimiva, puoliautomaattinen vaihteisto. FJR 1300 AE on malliston lippulaiva. Sen vakiovarusteena on muun muassa elektronisesti säätyvä semi-automaattinen jousitus.

Kauden 2018 FJR 1300 -mallit ovat saatavilla myös uudella sinisellä Phantom Blue -värityksellä, joka on Yamaha Sport Touring -malliston uusi tunnusväri.

2018 FJR1300 – tekniset yksityiskohdat
– Elektronisella YCC-T-kaasulla varustettu, 4-sylinterinen, 1 298 cc:n rivimoottori
– Alumiinirunko
– 6-portainen vaihteisto
– A&S-lähtöavustin- ja -luistokytkin (Assist and slipper clutch)
– LED-toimiset ajovalot, parkit ja takavalo
– Säädettävä tuulilasi, katteen tuuletus, istuin ja ohjaustanko
– Yamaha D-MODE-käyntiohjelmilla valittava moottorin tehokäytös
– Vakionopeudensäädin
– Uusi TCS-pidonhallinta (luiston/sutimisenestojärjestelmä)
– 25 litran polttoainesäiliö
– Vakiona lämpökahvat ja 12 V:n virran ulosotto
– Kardaaniveto

2018 FJR1300 AE – tekniset tiedot (A-mallin ominaisuuksien lisäksi)
– Elektronisesti säätyvä jousitus ja USD-etuhaarukka
– Kallistuksen mukaan säätyvä LED-ajovalon kaarrevalo
– Säädettävä tuulilasi, katteen tuuletus, istuin ja ohjaustanko
– Sivulaukut vakiovarusteena

2018 FJR1300AE – tekniset tiedot (AE-mallin ominaisuuksien lisäksi)
– 6-portaisen vaihteiston ilman kytkintä toimiva YCC-S-vaihtamisjärjestelmä

FJR1300A/AE/AS – värit
– Phantom Blue – sininen
– Tech Graphite – grafiitinharmaa
– Matt Silver – mattahopea

Saatavuus
– Lokakuu 2017

Yamaha Genuine Accessories -lisävarustevalikoiman avulla jokainen Tracer- tai FJR1300-mallin omistaja voi varustella moottoripyöränsä helposti oman mielen mukaiseksi.

Valikoimissa on Akrapovič slip-on -äänenvaimentimia sekä pehmeitä ja kovia sivulaukkuja, erilaisia ja erimallisia istuimia, suojia sekä billet-alumiinista koneistettuja jarru- ja kytkinkahvoja.

My Garage -sovellus: Varustele mieleiseksi Yamaha moottoripyörän omistaja tai sellaisen ostoa harkitseva voi nyt kätevästi luoda haluamansa kokonaisuuden käyttämällä Yamaha Sport Touring -mallistosivulla olevaa My Garage -verkkosovellusta tai ladata sovelluksen omaan älypuhelimeen. Sen avulla eri Yamaha-moottoripyörät voi varustella online-sovelluksena Yamaha Genuine Accessories -lisävarusteilla näytölle ja tarkastella tulosta 360-asteisena 3D-kokonaisuutena.

Yamaha My Garage -sovellus on ladattavissa mobiililaitteeseen Apple App Storen tai Android Google Play Kaupan kautta.

Alkuperäiset Yamaha ajo- ja vapaa-ajan asusteet Yamaha ajo- ja vapaa-ajan asustevalikoimissa on muun muassa ajotakkeja ja -käsineitä, tuulitakkeja, huppareita, t-paitoja ja lippiksiä.

https://youtu.be/vrWWveE3E-A

Uusin numero