Yamaha-pomon mitta on täynnä MotoGP-kohuun

– Siitä on riittänyt jo liiankin kanssa polemiikkia, mitä tapahtui ja kuka teki mitäkin. Unohdetaan jo kiistat ja keskitytään taas vain urheiluun, evästää Jarvis.

Jarvis myöntää, että hänelläkin on tässä vielä vaikea rasti edessään.

Kukaan, eivät edes asianosaiset itse, eli Yamahan Valentino Rossi ja Hondan Marc Marquez eivät tiedä, milloin tulehtuneet välit korjaantuvat, vai korjaantuvatko ne koskaan.

Samaan aikaan Rossin ja hänen tallikaverinsa, hallitsevan maailmanmestarin Jorge Lorenzon välillä vallitsee kireämpi ilmapiiri kuin vuosiin.

Jarvis voi tosin vetää tältä osin valttikortin hihastaan, eli kansalaisuuden. Hillityn britin on helpompi liennyttää tilannetta kuumaveristen italialais- ja espanjalaiskuljettajien välillä.

– Tässä tilanteessa minua auttaa se, että en ole italialainen enkä espanjalainen. Sanon sen puolittain vitsinä, mutta se ei ole sittenkään sitä. Se auttaa minua pysymään rauhallisena stressaavina koettavissa tilanteissa. Ja pystyn pysymään kuljettajien välillä neutraalina sekä puolueettomana, mikä on erittäin tärkeää, linjaa Jarvis.

Jarvis on pitkän linjan MotoGP-pomo ja hän tietää, mistä puhuu. Ja mistä on kysymys.

– Minulla on paljon kokemusta tästä pelistä. Ja se ei ole pelkästään myönteistä, muotoilee Jarvis.

Jarvis näkee, että Yamahan leirissä vallitsee kaikesta huolimatta hyvä harmonia. Ainakin niin hyvä, kuin se tällaisessa tilanteessa voi olla.

– Ei ole koskaan helppoa hallita tilannetta yhden mestarin kanssa. Ja se on vieläkin vaikeampaa, kuin mestareita on kaksi. Se on ollut vaikeaa, mutta olemme onnistuneet siinä.
 

Uusin numero