Yamaha piti Stonerin ja kumppanit takanaan Suzukan avauksessa

Suzukan rataa päästiin kiertämään sateen jäljiltä kuivalla pinnalla, kun ryhmä A veti avauspäivän jälkimmäiset treeninsä.

Yamahan tehdastiimi kellotti päivän ylivoimaisesti parhaat lukemat 2.07,282.

– Iltapäivän sessiossa Nakasuga, Pol ja Bradley ajoivat kaikki aikoja 2.07 pintaan, mikä osoittaa koko kolmikon olevan todella nopea tällä radalla. Lisäksi R1-pyörä toimii loistavasti. Nakasuga tuntee sen tietenkin erittäin hyvin ja Pol sekä Bradley pääsevät sen kanssa sessio sessiolta yhä paremmin sinuiksi. Tuskin maltan odottaa kisapäivää, myhäili tiimipäällikkö Wataru Yoshikawa.
 
Toiseksi päättynyt Moriwaki-kolmikko jäi pohjista 0,972 sekuntia. TOHO Racingin riveistä löytyvät Moto2-luokan kautta aikojen ensimmäinen maailmanmestari Toni Elias ja niin ikään GP-piireistä tuttu Ratthapark Wilaroit. Tatsuya Yamaguchi on tiimin kolmas kuljettaja.

Suzukan seuratuin hahmo on kuitenkin MotoGP-luokan kaksinkertainen maailmanmestari Casey Stoner, joka tekee keikkaluonteisen paluun radoille. Stoner päätti MotoGP-uransa kauden 2012 jälkeen.

Stonerin rinnalla Hondan tehdastiimissä Suzukassa sivaltavat Superbiken MM-sarjassa kilpaileva Michael van der Mark ja japanilaisvalmistajan GP-tiimin testikuljettaja Takumi Takahashi.

Stonerin tähdittämä trio sijoittui avauspäivän jälikimmäisessä harjoituksessa kolmanneksi 1,180 sekuntia kärjestä. Stoner oli torstaina Hondan ja Espargaro puolestaan Yamahan kiireisin kuljettaja.

Hondan aika riitti avauspäivän yhdistetyllä tuloslistalla viidenteen sijaan.

Yamahan ja Moriwakin lisäksi Hondan edelle ehtivät Suzukin tehdastiimi (Alex Lowes, Josh Waters, Takuya Tsuda) ja TSR Honda (Dominique Aegerter, Kyle Smith, Josh Hook).

Suomalaismainetta Suzukassa pitää tuttuun tapaan yllä saksalaisen Motobox Kremer-tiimin Suzukilla kisaava Timo Paavilainen.

Suzukassa jatketaan perjantaina ja lauantaina aika-ajojen merkeissä, kun 84 tiimiä hakee paikkojaan 70 lähtöruutuun. Kilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 11.30 sikäläistä aikaa.

Honda on hallinnut Suzukan 8-tunnin kisan tapahtumia. Plakkarissa on viisi viimeisintä ykkössijaa ja Honda on pystytty suistamaan Suzukassa vallasta 18 edellisen vuoden aikana ainoastaan kahdesti.

Yamahan viimeisin voitto on irronnut Suzukasta vuonna 1996.

https://www.youtube.com/watch?v=UH80hfOdXlg

Uusin numero