Yamaha löysi vauhtinsa Silverstonessa: ”Olen todella tyytyväinen”

Hondan Marc Marquez oli neljäs, Ducatin Jorge Lorenzo viides ja Yamahan Valentino Rossi kahdeksas. Koko kauden Yamahansa kanssa tuskaillut Vinales oli erittäin tyytyväinen.

”Päivän strategia oli nauttia pyörästä ja ajamisesta sekä saada elektroniikan säädöt kohdalleen. Misanon testien jälkeen emme tienneet, sujuisiko kaikki täällä yhtä hyvin kuin siellä. Mutta kyllä sujui. Pystyin ajamaan nopeasti ja tarkasti, ajorytmi pysyi hyvänä koko ajan. Joillakin osa-alueilla on vielä parannettavaa, mutta olen silti todella iloinen tilanteesta, Vinales myhäili.

”Misanon testeissä saimme parannettua pyörää todella paljon. Nyt pystyn taas ajamaan aggressiivisesti omalla tyylilläni. Etupää on nyt paljoin parempi mutkissa, mikä antaa minulle itseluottamusta. Erityisesti täällä Silverstonessa se on todella tärkeää.”

Kahdeksanneksi ajanut Rossi oli hänkin suhteellisen tyytyväinen ja luottavainen.

”Tämä rata näyttää sopivan meille aika hyvin, pyörä toimi. Olimme Maverickin kanssa molemmat hyvässä vauhdissa. Kokeilin kaikkia mahdollisia rengasvaihtoehtoja. Pito uusitulla radalla on nyt aiempaa parempi. Pomppuja radalla on silti edelleen melko paljon. Se oli ainoa ongelma, kaikki muu sujui erittäin hyvin.”

Moto2-harjoituksissa Niki Tuuli oli aamulla 23:s ja iltapäiväsessiossa koko porukan hitain 33:s, mutta sade pilasi hänen toisen harjoituksensa pahasti.
 

Uusin numero