Yamaha-kuljettajat hyvässä vauhdissa SM-jäällä

Yamaha Center Tampere Racing on valjastanut kaksi nopeaa kuljettajaa talven jääratakilpailuihin. Uutta tiimiä edustavat hankasalmelainen Ville Jauhiainen ja valkeakoskelainen Jussi Valkeapää.
Kaksikko on pitänyt alkukaudella lupaavaa vauhtia. Ville Jauhiainen avasi kautensa kakkos- ja nelossijalla, mutta viime viikonloppuna Supermoto-mestarille tulivat kolmossijat tutuiksi sekä JR1- että JR2-luokassa.
– Oma vauhtini on noussut viime talvesta, mutta SM-sarjan kärjessä on varsin laaja taso. Kauhajoella ajoin nopeimman kierrosajan, mutta aivan voittoon saakka ei vielä vauhti riittänyt.
– Seinäjoen rata oli tosi nopea ja suorilla olin hieman alakynnessä. Pyörän mainion ajettavuuden ansiosta pystyin nousemaan kärkiryhmään, vaikka starttini ei täysin onnistunut, Jauhiainen kertasi.
Kolmen osakilpailun jälkeen Jauhiainen on SM-pisteissä kolmantena molemmissa luokissa.

JR1-luokassa kisaava Jussi Valkeapää saavutti Kauhajoelta viidennen sijan, mutta seuraavana päivänä Seinäjoella kelin lauhtuessa tuli ongelmia ja sijoituksena oli 11. sija.
– Ekassa kisassa ajoin kärkiryhmässä, jossa kaikkien kierrosajat olivat 0,3 sekunnin sisällä. Hyvän taistelun jälkeen viides sija tyydytti.
– Sen sijaan toinen kilpailu meni alle odotusten. Nukahdin hieman startissa ja jäin jo siinä liikaa kärjestä. Lumisella radalla pyörässä oli pito-ongelmia, joten nopeissa kaarteissa en pystynyt ajamaan riittävän kovaa, SM-pisteissä viidentenä oleva Valkeapää summasi.

Seuraava kilpailu koittaa nyt sunnuntaina Orivedellä.
– Oriveden rata on lähimpänä Yamaha Centerin Tampereen toimipistettä. Toivotaan meidän kuskien olevan voittokamppailussa mukana, totesi tiimin koordinaattori Janne Pesonen.

Tiedote: Jarno Saari

Uusin numero