Yamaha FZ8

Yamaha kertoo ylpeänä esittelevänsä kaksi uutta moottoripyörää, jotka laajentavat suosittua FZ-sporttipyörä mallistoa. Uudet mallit ovat FZ8 ja Fazer8 (Suomessa mallinimellä FZ8-S). FZ8-sarja on valmistajan mukaan suorituskykyinen all-round malli.

FZ8 seuraa suositun FZ6:sen jalanjälkiä – tai pikemminkin renkaanjälkiä. FZ6:sta on myyty vuoden 1998 ensiesittelyn jälkeen yli 250 000 kappaletta. ”Molemmat pyörät tarjoavat todella sporttisen ulkonäön ja erinomaisen käsiteltävyyden. Niissä on joustava, voimakas ja vääntävä moottori. Sporttipyörän energia mallissa, joka on suunniteltu jokapäiväiseen ajoon” hehkuttaa Yamaha.

Malliversiot ovat alaston FZ8-N ja puolikatteellinen FZ8-S, joka muualla myydään mallinimellä Fazer8.

Yamahan mukaan monien kuljettajien mielestä 600-kuutioinen supersportti on maantielle työläs ajettava, kun taas 1000-kuutioinen moottori on useimmille jo liikaa. Yamahan insinöörit valitsivat sen vuoksi kuutiotilavuudeksi 779, joka heidän mukaansa tarjoaa täydellisen kompromissin: 600-kuutioisen täysin hyödynnettävissä olevan suorituskyvyn ja samalla litraisen moottorin vääntävyyden.

Molempia malleja valmistetaan myös ABS-jarruilla varustettuna. Painoksi ajokunnossa ilmoitetaan:
FZ8-N: 211kg / ABS 216kg
FZ8-S: 215kg / ABS 220kg

Maahantuoja ei ole vielä ilmoittanut tuleeko molempia versioita heti Suomeen tai ylipäänsä millä aikataululla vm. 2011 pyörät saapuvat.

Sekä naku- että puolikatteellinen malli on saatavana valkoisena. Nakumalli löytyy myös mustana ja S-versio sinisenä. Yamaha tarjoaa uuteen rivineloseensa myös laajan sortimentin lisävarusteita. Yamaha ei ole vielä julkistanut uutuusmallien hintoja.

Uusin numero