Yamaha Enduro Racing Team Örthén 2018

Vahva Yamaha-yhteistyö laajenee
 
”On ollut ilo huomata, miten innokkkasti offroad-lajien harrastajat ja kilpakuljettajat ovat ottaneet jo muutaman vuoden kestäneen Yamahan ja Team Örthénin yhteistyön vastaan. Motocrossin puolella meillä on jo selkeästi huomattavissa Yamaha-laitteiden myynnin kasvu Suomessa ja tuo sama kasvun trendi on nähtävillä myös enduron puolella. Tästä yhtenä selkeänä osoituksena on nyt tänään julkaistava Yamaha Enduro Racing Team Örthén, jossa on mukana Suomen tunnetuimpia Enduro-kuljettajia. Odotan todella paljon tältä uudelta yhteistyöltämme” kertoo Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliikkeen myyntipäällikkö Tero Karhunen.
 
Team Örthén on tyytyväinen tiimiinsä – odotukset ovat korkealla
 
”Olen todella mielissäni ja innoissani tästä uudesta yhteistyöstä Karikuusien ja Helanderin kanssa. Henkilökohtaiset odotukseni tälle kaudelle ovat korkealla, ja mitä tässä tiimin kuljettajien mietteitä olen kuunnellut, niin korkealla tuntuu olevan tavoitteet heilläkin. Eemilillä (Helander) on mielestäni realistiset mahdollisuudet E1-luokan SM-kultaan, ja korkeisiin sijoituksiin EM-sarjassa. Anskulla (Karikuusi) on alla paha loukkaantuminen viime kaudelta, ja hän on päässyt vastikään takaisin pyörän päälle, mutta kuulemani mukaan treenit ovat sujuneet hyvin ja vauhti alkaa löytymään” kertoo valtuutetun Yamaha-offroadjälleenmyyjäliikkeen, Team Örthénin Erno Örthén.   

Ensiesiintyminen Hausjärvellä 13.1.2018 Team Örthén Yamaha Sprint -kilpailussa

Tiimin kuljettajat ovat kilpaviivalla ensimmäistä kertaa jo lauantaina 13.1.2018, kun Hausjärvellä ajetaan Team Örthenin nimeä kantava endurokilpailu Team Örthén Yamaha Sprint. Luvassa on vauhdikasta ja sujuvaa suomienduromaastoa, joka sopii kaiken tasoisille kuljettajille. ”Olemme tiimimme kanssa tavattavissa kilpailun varikolla Yamaha-teltallamme koko kisapäivän. Sydämellisesti tervetuloa niin kuskeille kuin katsojille!” toivottaa Erno Örthén.
 
Yamaha Enduro Racing Team Örthén 2018
 
Eemil Helander
Ikä: 21 vuotta
Kilpalaite: Yamaha WR250F
 
Eemil Helander ajaa tänä vuonna enduron EM-sarjan, SM-sarjan, yksittäisiä MM-osakilpailuja, Viron mestaruussarjan, sekä kansallisia kilpailuja Suomessa.
Tavoitteena Helanderilla on EM-sarjasta mitali Junior E1-luokasta, SM-sarjasta suomenmestaruus E1-luokasta ja MM-sarjasta Junior-luokasta hyviä yksittäisiä sijoituksia. ”Uusi pyörä tuntuu erittäin hyvältä ja olen todella innoissani yhteistyöstä Yamahan ja uuden tiimin kanssa. Aion tavoitella menestystä kaikista ajamistani sarjoista ja motivaatiooni tulevaan kauteen on erittäin korkealla” kertoo Helander.
 
Annamaria Karikuusi
Ikä 18 vuotta
Kilpalaite: Yamaha YZ125
 
Ajaa tänä vuonna enduron EM-sarjan, Päijänteen Ympäriajon, W-Cupin, Viron mestaruussarjan, sekä kansallisia kilpailuja Suomessa.
Tavoitteena on nousta Suomessa B-luokkaan, saada W-Cupista mitali, sekä nostaa sijoitusta EM-sarjassa. ”Viime vuonna voitin Päitsillä C1-luokan, joten pyrin menestymään siellä myös tänä vuonna” kertoo Karikuusi.  ”Olen ajanut jo useamman vuoden Yamahalla ja ollut todella tyytyväinen pyörään. Hienoa olla mukana Yamaha-yhteistyössä uuden tiimin merkeissä ja aionkin tehdä kaikkeni menestyäkseni mahdollisimman hyvin kaikissa ajamissani kilpailuissa” toteaa Karikuusi. 
 
Jari Mattila
Jari Mattila Toimii tiimin mentorina ja on voimakkaasti taustalla toiminnassa mukana.  ”Todella loistava juttu, että saadaan nyt Yamaha-tiimi enduronkin puolelle. Itse jatkan myös harrastelua Yamahan sarvissa ajaen enduroa, motocrossia ja crosscountrya” kertoo Mattila tunnelmistaan ja kauden suunnitelmistaan. 
 
 

Uusin numero