Yamaha Center Tampere Racing tähtää menestykseen uudella tiimillä

Kuvassa vasemmalta: Ville Jauhiainen, Joonas Heinonen, Niko Lehtimäki, Sami Penna, Tomi Siro, Jussi Valkeapää ja Jussi Nikkilä.

-Meille on luontevaa panostaa myös moottoriurheiluun ja teemme yhteistyötä sekä jo menestyneiden että vasta uransa alkutaipaleella olevien Yamaha-kuljettajien kanssa. Tampereen Yamaha Centerin avajaisviikko sujui hienosti ja keräsi yli 3000 kävijää. Päätimme julkaista uusien toimitilojen kunniaksi myös uuden tiimimme, kertasi tiimin toimintaa koordinoiva Janne Pesonen.

Ratamoottoripyöräilyn puolella tiimiä edustaa vuoden 2010 Suomen mestari Sami Penna, joka oli erittäin tyytyväinen vaihtaessaan eurooppalaismerkistä Yamahan tiimiin.

– Viime vuosina olen kilpaillut useammallakin merkillä, mutta nyt tähtäimessä olisi pidempi ja menestyksekäs yhteistyö. Meidän tuoreen tiimin toimintatapa on aivan esimerkillinen. Kuljettajana teen kaikkeni, että pystyn puolustamaan mestaruuttani voitokkaasti, Penna suunnitteli.

Talvella jääratakilpailuissa ja kesällä Supermoton SM-sarjassa tiimin värejä puolustavat Ville Jauhiainen ja Jussi Valkeapää. Jauhiaisen plakkarista löytyy kolme SM-kultaa Supermotosta ja myös PM-kulta viime vuodelta. Valkeapäällä on SM-mitali jääradalta ja hän on viime vuoden Supermoton PM 4.

Kaksikko on jo valmiina tarttumaan uuden kaluston sarviin, kun he ovat vakuuttuneita Yamahan kilpailukyvystä sekä kesällä että talvella.

– Uuden kaluston kanssa on hienoa tehdä töitä. Tavoitteena ovat mitalisijat molemmista lajeista, Jauhiainen vahvisti.

Yamaha Center Tampere Racingia edustaa motocrossissa neljän kuljettajan joukko, joka omaa laajaa kokemusta ja nuoruuden intoa.

-Jussi Nikkilällä on lajista lukuisia SM-mitaleja ja hän on aina kilpaillut Yamaha-pyörillä. Nikkilä kertoi lopettaneensa aktiiviuransa viime kauteen ja hänen roolinsa tiimissä onkin toimia koulutuspäällikkönä.

– Muutaman crossikisan varmaan ajan kesällä ja lisäksi jotain moottorikelkoilla. Jatkossa keskityn auttamaan junioreita, joille minulla on varmasti annettavaa ajamiseen ja pyörän tekniikkaan liittyvissä asioissa, Nikkilä summasi.

Kokemusta edustaa myös Joonas Heinonen, joka kilpailee MX125-luokassa ja on myös mukana auttamassa tiimin juniorikuljettajia, jotka ovat Niko Lehtimäki, 12, ja Tomi Siro, 11.

– Yamaha Center Tampere Racing tavoittelee menestystä alkavalla kaudella neljästä eri lajista. Tulevaisuuden tavoitteena on valloittaa mestaruudet jopa viidessä lajissa, kun etsimme joukkoomme mitalitasoista endurokuljettajaa, Janne Pesonen vihjaisee.

Uusin numero