XLmoto.fi kampanjoi metsään puita

XLmoto.fi on julkaissut kampanjan, jolla on positiivinen vaikutus Suomen luontoon ja motoristien hiilijalanjälkeen. Verkkokauppa istuttaa Suomeen yhden kuusen jokaista joulukuun aikana tehtyä tilausta kohden.

Moottoripyöräily ja moottoripyöräilijät ovat aina olleet luonnonsuojeluvaikuttajien suurennuslasin alla ja useasti kohdannut vastustusta luontoa turmelevana harrastuksena ja epäekologisena tapana liikkua, vaikka moottoripyörät kuluttavat ja saastuttavat huomattavasti esimerkiksi autoja vähemmän. 

– Halusimme tehdä kampanjan, jolla oikeasti on merkitystä. Suoran hyväntekeväisyyden sijasta päädyimme vihreämpään ja ekologisempaan vaihtoehtoon, halusimme, että kaikkien motoristien olisi helppo osallistua kampanjaan josta jokainen voisi olla ylpeä. Toivomme että tämä olisi keino viedä rakasta harrastustamme vihreämpään ja hyväksyttävämpään suuntaan myös ei-harrastajien silmissä, toteaa Juuso Valtakari xlmoto.fi:stä.

Polttoaineen palaessa syntyy hiilidioksidia, joka kerääntyessään ilmakehään edesauttaa ilmaston lämpenemistä. Kasvit ja puut muodostavat fotosynteesin avulla ilmassa olevasta hiilidioksidista puhdasta happea. Kuusimetsä toimii erittäin tehokkaana hiilidioksidinieluna. Tiede-lehden (1/09) mukaan hehtaarin kokoinen kuusimetsä pystyy imemään jopa 8000 kg hiilidioksidia ja muuttamaan sen  noin  6000 kiloksi puhdasta happea.

– Olimme innoissamme XLmoton kampanjan ajatuksesta: Motoristit luonnon puolesta. Panostamme vastuulliseen ja ekologiseen kasvattamiseen ja tämän kaltainen kampanja sai positiivisen vastaanoton yrityksessämme, kertoo Pekka Uusitalo, salolaisen puut.fi -taimitarhan edustaja.

XLmoto.fi kannustaa kaikkia motoristeja osallistumaan vuoden ekotekoon. Tilaamalla minkä tahansa tuotteen XLmoto.fi:stä joulukuun aikana olet mukana pienentämässä motoristien hiilijalanjälkeä.

Uusin numero