WSBK:n dominaattori Jonathan Rea: ”Pohdin MotoGP-tarjouksia ensi kaudeksi”

Rea on dominoinut WSBK:ta kolme vuotta. Nytkin hänellä on MM-sarjassa jo 64 pisteen kaula. Pohjoisirlantilainen on ennenkin saanut MotoGP-tarjouksia, muttei ole niihin tarttunut.

Rean manageri Chuck Aksland oli viime viikonloppuna Le Mansin kisoissa neuvottelemassa siirrosta.

”Käyn parhaillaan neuvotteluja Kawasakin kanssa jatkosta WSBK:ssa. Arvioimme samalla muutamia MotoGP-tarjouksia. Olen varma, että tiedän kahden viikon päästä ennen Brnon osakilpailua, mitä tulen tekemään”, Rea kommentoi.

”Ja kyllä, kyse on tehdastiimistä.”

Rea tuurasi loukkaantunutta Casey Stoneria Hondan tehdastiimissä 2012 niin Misanossa kuin Aragoniassakin, molemmissa tuli sijoitus kymmenen parhaan joukkoon. Tällä kaudella huhuttiin jo, että Rea tulisi kesken kauden korvaamaan Andrea Iannonen Suzukilla, mutta japanilaistiimi päätti jatkaa Iannonen kanssa.

Ensi kauden tehdastiimeistä Hondalla, Ducatilla, Suzukilla ja Aprilialla on paikka vapaana, samoin KTM:n satelliittitiimissä Tech 3:lla.

Yleisesti uskotaan, että Ducatilla Jorge Lorenzon paikan ottaa Pramac Ducatin Jack Miller tai Danilo Petrucci, Iannone ja Petrucci on yhdistetty myös Aprilialle. Moto2-tähti Joan Mir on vahvoilla Suzukille ja Dani Pedrosan uskotaan jatkavan Hondalla.
 

Uusin numero