WSBK-sarjan alustava MM-kalenteri julki – 13 kisaa neljällä eri mantereella

Superbiken MM-sarjaa ajetaan alustavan kalenterin mukaan neljällä mantereella kaudella 2021.

Superbiken ja Supersportin MM-sarjan ensi vuoden avauskisa ajetaan huhtikuun lopulla Assenissa. Muutos ”peruskalenteriin” on melkoinen, sillä totutusti kausi on alkanut Australian Phillip Islandin radalta helmikuussa ja päättynyt marraskuussa Losailin kisaan Qatarissa. Tällä hetkellä kalenterissa on 13 kisaa, joista yhden sijainti on vielä vahvistamatta ja myös listalla viimeisenä olevan Phillip Islandin kisan päivämäärä on toistaiseksi avoin.

Kauden yhdeksän ensimmäistä kisaa ajetaan Euroopassa. Huomionarvoista on sekin, että peräti viisi Euroopan kisoista ajetaan Iberian niemimaalla, kolme Espanjassa ja kaksi Portugalissa. Espanjan radoista WSBK-kalenteriin kuuluvat Motorland Aragon, Jerez ja Montmelo (Barcelona-Katalonian rata). Portugalissa ajetaan Estorilin ja Portimaon radoilla. Doningtonin kisassa ajetaan vain Superbike-luokan MM-lähdöt.

Euroopan ulkopuoliset kisat ajetaan nyt julkaistun alustavan kalenterin mukaan Argentiinassa, Indonesiassa ja Australiassa. Niiden kaikkien sijoittaminen kauden loppupuolelle kielii siitä, että kaukomaiden kierrokselle lähteminen edellyttää koronaviruspandemian saamista kuriin ennen sitä.

Lue myös:

Uusin numero