Taistelu maailmanmestaruudesta kovenee – BMW panostaa lisää Superbiken MM-sarjaan

Jonas Folger (vas) ja Eugene Laverty ajavat satelliittitiimien BMW M1000RR-kalustolla vuoden 2021 Superbiken MM-sarjassa.

BMW janoaa uudella M1000RR-mallillaan menestystä Superbiken MM-sarjassa tarjoamalla tehdastiimin lisäksi kaluston ja tietotaitoa kahdelle satelliittitiimille.

BMW on tähän asti osallistunut Superbiken MM-sarjaan kahden tehdaskuljettajan voimin. Kaudella 2020 tehdastiimin kuljettajina ajoivat Tom Sykes ja Eugene Laverty.  MM-pistetaulukossa Sykes löytyi kauden päätteeksi sijalta 12 ja Laverty kolme riviä alempaa.

Kaudelle 2021 BMW lisää panostustaan Superbiken MM-sarjaan. Sen lisäksi, että kalustoksi tulee syksyllä esitelty M1000RR, BMW-kuljettajien määrä MM-sarjassa tuplaantuu. Mukaan tulevat satelliittitalleina italialainen RC Squadra Corse ja saksalaistalli Bonovo Action, molemmat yhdellä kuljettajalla. Italialaistalliin siirtyvällä pohjoisirlantilaiskuljettaja Lavertyllä on tiedossa kiireinen kausi, sillä MM-kilpailuohjelman lisäksi hän toimii BMW:n testikuljettajana. 34-vuotias Laverty on kokenut kilpa-ajaja, sillä hän on ehtinyt kilpailla vuodesta 2008 alkaen sekä Supersportin että Superbiken MM-sarjoissa kuin myös MotoGP-sarjan 125-, 250- ja MotoGP-luokissa.

Bonovo Actionilla on Superbiken MM-sarjassa mielenkiintoinen kombinaatio, sillä saksalaistallissa yhdistyy myös saksalainen kalusto ja saksalainen kuljettaja. Jonas Folgerin ja Bonovon yhteistyö oli menestyksekästä jo tällä kaudella, kun saksalaiskuljettaja voitti IDM-sarjan kaikki kahdeksan osakilpailua. MotoGP-sarjassa 27-vuotias Folger on ehtinyt kilpailla niin 125-, Moto3, Moto2 kuin MotoGP-luokassakin. 

BMW:n tehdaskuljettajina Superbiken MM-sarjassa kaudella 2021 ajavat Tom Sykes ja Michael van der Mark.

Lue myös:

Uusin numero