Westin rahat eivät riitä MotoGP-luokkaan – aussikuljettaja vetäytyy kalkkiviivoilla sivuun MM-sarjasta


MotoGP-piireissä sadekelin spesialistina tunnettu West, 30, uutisoi asiasta tapansa mukaan facebookin välityksellä.

– En kilpaile tänä vuonna MotoGP- kuin missään muussakaan luokassa, koska en ole löytänyt riittävästi sponsoreita maksaakseni paikkaa Speed Master-tiimissä.

Kawasakin takavuosien tehdaskuljettaja ja viime kaudella Moto2:ssa MZ-tiimissä kilpaillut West oli tehnyt omien sanojensa mukaan kaikkensa toteuttaakseen paluunsa kuninkuusluokkaan.

West lataa sosiaalisessa mediassa katkeralla sävyllä, että nykyään vain rikkailla kuljettajilla on asiaa GP-sarjaan. West ei tosin kerro, kuinka suuresta summasta hänen kohdallaan oli kyse.

Talo ja auto myynnissä

– Pistin ensin taloni, autoni ja mx-pyöräni myyntiin saadakseni rahat kokoon ensi kaudeksi. Tarjosin lopulta taloni vakuudeksi siltä varalta, että en saa kerätyksi riittävästi rahaa, mutta sekään ei riittänyt. Luultavasti urani loppuu tähän ja palaan Australiaan löytääkseni töitä. Sorry fanit, toteaa West.

Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n listoilta löytyy yhteensä 21 sopimuskuljettajan nimet MotoGP-luokkaan. Heistä yhdeksän – West mukaan luettuna – on listalla CRT (Claiming Rule Teams)-kuljettajien ominaisuudessa.

West ei ole ainoa, jolla on ollut suuria vaikeuksia rahoituksen kanssa. Avintia Racing BQR-tiimin kolumbialainen kuljettaja Yonny Hernandez ilmoitti aiemmin tällä viikolla ammottavasta lovesta budjetissaan.

Uusin numero