Weckman virittäytyi Hyvinkään tuplalla taisteluun EM-kullasta

Parasta vauhtia esitteli EMX150 EM-sarjaakin johtava sipoolainen Emil Weckman, joka nappasi kärkitilan aika-ajossa ja molemmissa kisaerissä.

– Viikonloppu meni juuri niin kuin pitikin. Tuloksena oli täydet 50 pistettä ja nousin samalla SM-pisteissä kolmanneksi. Ensimmäisessä erässä otin huonon startin, mutta tiesin että muut ajavat ulkovalliin lähtömutkassa ja käänsin heidän takaansa sisäkurviin ja nousin heti kärkijoukkoon. Alussa ei ajo oikein kulkenut, mutta kun ajo rentoutui nousin nopeasti Joonas Näpin kantaan ja ohi. Loppuerän ajoinkin varmistellen, kertoo Weckman.

– Toisessa erässä otin jälleen huonon startin, mutta nousin kärkeen jo kolmannella kierroksella. Jostain syystä erän puolessavälissä alkoi vatsa kramppaamaan melko pahasti ja jouduin hieman pudottamaan vauhtia, mutta loppujen lopuksi voitto tuli melko helposti. Nyt tehdään viikolla starttien kanssa töitä ja perjantaina lähdetään kohti Assenia taistelemaan EM-kullasta, jatkaa Weckman.

Tiimin toisen EMX150 kuljettajan, 14-vuotiaan Tatu Junnolan kisa oli vaikea kun puolitoista viikkoa jatkunut flunssa vei voimat.

Tällä kaudella jo kaksi SM-osakilpailua voittanut Junnola ajoi yhteistulosten kolmannen sijan.

– Olotilaan nähden ihan ok viikonloppu. Ensimmäisessä erässä irtosin puomilta hyvin, mutta lähtömutkassa lähti vähän liikaa takapyörä luisuun ja jäin sumppuun. Nousin erän alussa kohti kärkeä, mutta sitten tuli väsy ja putosin neljänneksi. Toisessä erässä jaksoin ajaa paremmin, mutta ihan ei vauhti riittänyt voittotaisteluun. Nyt yritän vain parantua ja metsästää viimeisestä EM-osakilpailusta vihdoin paikan podiumilla, tuumii Junnola.

Aikuisten MX2 SM-sarjan mestaruustaistossa hienosti mukana olevan Jere Haaviston vauhti oli koko viikonlopun erinomaista, mutta kaatumiset verottivat tulosta.

amperelaisnuorukainen oli yhteistuloksissa viides ja lähtee viimeiseen SM-osakilpailuun kahdeksan pisteen takamatkasta.

Vasta 16-vuotias Haavisto valittiin syyskuun lopulla Ranskassa ajettavaan motocrossin maajoukkuekilpailuun ja hän onkin yksi nuorimmista kuljettajista ikinä tässä motocrossin yhdessä kovatasoisimmassa kisassa.

– Todella suuri kunnia päästä mukaan joukkue-MM kilpailuun, se on aina ollut yksi unelmistani. Kisa on todella kovatasoinen ja jo jatkoon pääseminen vaatii meiltä 110% suoritusta. Tulevana viikonloppuna ajetaan viimeinen EM-osakilpailu Hollannissa ja siellä lähdetään tekemään kauden parasta tulosta. Olemme juuri matkalla Belgiaan, jossa on tarkoitus treenata yhdessä maajoukkuekaveri Miro Sihvosen kanssa pari päivää, kertoi Ruotsista tavoitettu Haavisto.

Motocrossin EM-sarjojen viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Assenin MotoGP-radalle rakennettavalla radalla Hollannissa.

Uusin numero