Weckman vailla vastusta motocrossin SM-avauksessa

– Tosi hyvinhän se meni ja vaikka startit eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, nousin kärkeen heti ensimmäisellä kierroksella. Nämä kisat toimivat harjoituksena EM-sarjalle ja siksi en alkanut varmistelemaan missään vaiheessa vaikka eroa muuhun joukkoon oli jo puoli minuuttia. Kierrosajat pysyivät koko ajan parin sekunnin sisällä, pyörä tuntui todella hyvältä ja ajaminen oli hauskaa, joten ei voi valittaa. Hiukan lisätyötähän tämä teettää, sillä nyt pitää hankkia sarjajohtajan punainen numerokilpi seuraavaan kilpailuun, naureskeli Weckman.

Lauantaina Weckman osallistui isommalla 250-kuutioisella pyörällä MXJ Suomen cup kilpailuun, josta tuloksena oli eräsijat kolme ja neljä.

– Lauantaina startit onnistuivat hyvin ja olin heti mukana kärkikahinoissa. Ensimmäisessä erässä puristin pari ensimmäistä kierrosta kovempaa, mutta kun huomasin että vauhti ei riitä ajamaan voitosta, otin vähän vauhtia pois ja yritin vain ajaa mahdollisimman rennosti ja välttää turhaa repimistä. Olen vielä hiukan liian pienikokoinen isoon pyörään, joten erityisesti liukkaalla saa olla tarkkana, että pyörän saa menemään juuri sinne minne haluaa. Toisessa erässä kaaduin nelossijalta ja putosin pahimmillaan sijalle 12, mutta nousin ruutulipulle tulessa takaisin neljänneksi, kertoo Weckman.

Kuopion rata oli kotimaan standardeilla varsin rankassa kunnossa päivän päätteeksi, mutta Weckman piti radasta.

– Tykkäsin radasta, koska siellä oli lauantain sateen ansiosta paljon pattia ja uraa. EMX150 EM-sarjan kilpailut ajetaan MM-sarjan yhteydessä, joten siellä olen tottunut ajamaan vaikeilla radoilla. Ainoat erot olivat ehkä siinä, että MM-sarjassa radat möyhennetään syvemmältä ja toisaalta turvallisuuden lisäämiseksi isoimpien hyppyreiden lähdöt huolletaan erien välissä. Itseasiassa jäykistimme sunnuntain toiseen erään pyörän jousitusta hieman, koska ensimmäisessä erässä runkoputket ottivat uriin kiinni muutamassa kohdin. Muutos toimi ja ajoin itseasiassa parempia kierrosaikoja toisessa erässä vaikka rata oli rajummassa kunnossa. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli todella hyvää treeniä EM-sarjaa ajatellen, toteaa Weckman.

Weckman johtaa MXC/A SM-sarjaa täysillä pisteillä ja on MXJ-Suomen Cupissa jaetulla kolmostilalla. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Siilinjärvellä kesäkuun 12. päivä. EMX150 Euroopan mestaruussarja jatkuu Englannin MM-osakilpailun yhteydessä Matterley Basinin hienolla radalla kesäkuun 18.- 19. päivä.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus