Weckman avasi voittotilinsä motocrossin SM-sarjassa

EMX150 EM-sarjaa ennen viimeistä osakilpailua johtava Weckman ajoi eräsijat yksi ja kolme ja kuittaisi näin elämänsä ensimmäisen SM-kokonaiskilpailun voiton. Vasta 13-vuotias sipoolaisnuorukainen oli varsin tyytyväinen viikonlopppun.

– Ensimmäisessä erässä startti onnistui kohtuullisesti ja kun pari kaveria kaatui edestä pääsin helposti kärkeen. Puolessa välissä erää ajoin sitten ehkä liiankin rauhassa, enkä tajunnut että toisena ajanut Mauno Nieminen pääsi niinkin lähelle. Ajoin kolme viimeistä kierrosta kovempaa ja eroa alkoi taas syntymään. Toisessa erässä lähtö epäonnistui pahasti ja olin lähdön jälkeen lähes viimeisten joukossa. Pikku hiljaa nousin kohti kärkeä ja olin lopulta maalissa kolmas. Uskon, että jos olisi ollut vielä kierros lisää, niin olisin noussut vielä toiseksi.

– Jaksoin hyvin ajaa koko kisan, vaikka mielestäni rata oli osittain jopa rankemmassa kunnossa kuin Lommelin rata pari viikkoa sitten Belgian EM-osakilpailussa. Oli mukava saada se elämän ensimmäinen SM-kokonaiskilpailun voitto, vaikka erävoittoja onkin jo aiemmista kisoista, kertoo Weckman.

Weckmanin EMX150-tiimikaverin, 14-vuotiaan Junnolan edellisessä EM-osakilpailussa loukkaama olkapää on jo ajokunnossa, mutta ärhäkkä kesäflunssa teki viikonlopusta haasteellisen kouvolalaisnuorukaiselle.

– Loppuviikosta nousi kuume ja siihen kaupan päälle tuli vielä nuha ja yskä, joten lähtökohdat viikonloppuun eivät olleet parhaat mahdolliset. Ensimmäisessä erässä ehdin jo nousta kärkeen, mutta sitten alkoi heikottamaan ja kaaduin. Kaatumisen jälkeen nousin jo neljänneksi, mutta sitten oli pakko ottaa vauhtia pois kun menin niin tukkoon ja tipuin viidenneksi.

– Mietin jo jättäväni toisen erän väliin, mutta olo parani ja pystyi lähtemään toiseen erään mukaan. Siinä irtosin aika huonosti puomilta, mutta sain käännettyä itseni lähtökurvissa sisäkautta kolmanneksi ja jo ensimmäisellä kierroksella kärkeen. Loppuerän ajoinkin varmistellen voittoon ja kun toisena ollut vielä Kevin Ragnell kaatui, pystyin ottamaan todella rauhassa viimeiset kierrokset, totesi Junnola.

Manninen Bros Honda tiimin ”seniorikuljettaja”, 16-vuotias Jere Haavisto lähti päättäväisenä SM-viikonloppuun ja täräytti MX2-luokan aika-ajossa reilun puolen sekunnin pohja-ajan. Ensimmäisessä erässä Haavisto ajoi voittoon, mutta toisessa erässä kaatuminen pilasi kilpailun.  

– Ensimmäisessä erässä sain nopeasti rytmin päälle ja nousin kärkeen jo toisella kierroksella. Ajoin koko erän kuitenkin hieman varovasti, koska luulin etuvanteeni olevan hajalla osuttuani Waltteri Koskisen kanssa yhteen kilpailun alussa. Loppuerän otin sitten ehkä liiankin varman päälle ja Miro Sihvonen pääsi jo todella lähelle. Toisessa erässä johdin erää jo viidellä sekunnilla ennen kuin kaaduin hyppyrissä.

– Muutama kierros kaatumisen jälkeen menikin hieman ajorytmiä kasatessa, mutta pystyi vielä nousemaan toiseksi ja jopa haastamaan erän voittaneen Sihvosta. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen viikonloppuun, varsinkin kun sain sarjaa johtavaa Aki Mannista kiinni pisteissä, kertasi Haavisto viikonlopun tunnelmia.

Myös tiimin puolesta oltiin tyytyväisiä kuljettajien suorituksiin.

– Viikonlopun tulos on varsin hyvä, kun kaikki tiimin kolme kuljettajaa voittavat erän ja kaikki ovat myös yhteistuloksissa podiumilla. Emilin ja Tatun SM-voitot tällä kaudella täysin vakioilla Honda CRF150R pyörillä ovat mielestäni hyvä viesti juniorikuljettajille ja heidän vanhemmilleen, siitä että pyörien virittämisen sijaan kannattaa keskittyä kehittämään kuljettajien ajotaitoja. Toisaalta kuten Harri Kullas muutama vuosi sitten osoitti niin ikään vakio-Hondalla, edes SM-sarjassa voittamiseen ei tarvitse pyörää juuri virittää, toteaa tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Motocrossin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi sunnuntaina Hyvinkään vauhtipuistossa, jonka jälkeen Manninen Bros Honda juniorit suuntaavat kuun lopussa ajettavaa Hollannin Asseniin EM-päätösosakilpailuun.
 

Uusin numero