Vuoden paras GP Aragonissa

Tavallaan ”keskellä ei mitään” sijaitseva espanajalaisrata tuli mukaan MotoGP-sarjaan kaudella 2010. Se valittiin silloin heti kättelyssä vuoden parhaaksi GP:ksi.

Vuonna 2009 valmistuneella modernilla ja kuljettajien todellakin pitämällä radalla on mittaa 5078 metriä. Leveyttä monipuoliselta baanalta löytyy 15 metriä.

Aragonin GP-viikonvaihdetta seurasi tänä vuonna järjestäjien tarkan luvun mukaan 108 042 katsojaa. Aragon veti mukavasti väkeä, vaikka huhtikuussa samalla estradilla ajettu Superbiken MM-osakilpailu merkitsikin espanjalaisessa mittakaavassa yleisömäärän osalta huolestuttavaa pohjanoteerausta.

Aragonissa kuten tosin niin monella muullakin radalla tällä kaudella juhlittiin espanjalaisvoittoja kaikissa luokissa. Alex Marquez ajoi ykköseksi MotoGP:ssä, Nico Terol Moto2:ssa ja Alex Rins Moto3:ssa. Mika Kallio sijoittui keskiluokassa viidenneksi ja Niklas Ajo Moto3:ssa sijalle 21.

– Tämä tunnustus ja kunnianosoitus on meille hieno palaute hyvin tehdystä työstä. Tämä rohkaisee meitä jatkamaan samalla tavalla, totesi Motorland Aragonin ratayhtiön toimitusjohtaja Antonio Gasion.

Aragonin GP on merkitty kauden 2014 MM-kalenteriin syyskuun 21. päiväksi. Se saattaa tosin siirtyä viikolla riippuen siitä, miten työt Nelson Piquetin nimeä kantavalla radalla Brasiliassa edistyvät.

Brasilian on määrä palata MotoGP-sarjaan 28. syyskuuta ajettavan osakilpailun merkeissä. Brasilian GP on kuitenkin ainakin vielä vaaravyöhykkeellä. Lopullinen päätös asiasta tehdään viimeistään maaliskuussa, joka on asetettu ehdottomaksi takarajaksi myös GP-sarjan turvallisuuskomission taholta.

Uusin numero