Voittajaksi palannut Marquez kesti Lorenzon hiillostuksen

Hondaa näyttävästi käskyttävä Marquez sai tehdä kuitenkin täyden päivätyön ja vähän enemmänkin Yamahan Jorge Lorenzon taltuttamiseksi.

Kaksikko irtosi muilta jo hyvissä ajoin karkuun. Kaksintaistelu näytti kääntyvän Marquezin eduksi reilut kuusi kierrosta ennen maalia, mutta Lorenzo ei antanut piiruakaan periksi. Lorenzo kuittasi Marquezin kisan 16. kierroksella karauttamalla uudelleen kärkeen.

Marquezin lopullinen niitti tuli, kun matkaa ruutulipulle oli vielä kaksi kierrosta. Marquez puristi väkisin ja pienen kosketuksen kera Lorenzon ohi painellen vastustamattomasti voittoon.

Marquez ei odottanut
näin kovaa vastusta

Marquezilla oli viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kuuden kymmenyksen etu puolellaan. Maalissa tuo marginaali oli 0,732 sekuntia.

– En odottanut, että Jorge on tänään näin vahva! Sitä hän oli erityisesti kilpailun alussa ja minulla oli vaikeuksia rytmin kanssa. Yritin olla varovainen renkaiden kanssa, mutta siinä tilanteessa oli vaarana, että Jorge karkaa liian kauas, totesi Marquez.

– Sain kuitenkin loppua kohden rytmiä paremmaksi ja pystyin järjestämään tuo pienen eron. On kiva palata voittajaksi, huikkasi Marquez.

Lorenzo pisti peliin kaikkensa ja se kuvastui väsyneen miehen kasvoilta pressitilaisuudessa.

– Tämä oli minulle fyysisesti äärimmäisen raskas kisa, koska puskin alussa niin kovaa. Ajoin kuitenkin todella hyvin ja olen ylpeä siitä. Tämä tulos on paljon parempi mitä osasimme odottaa, myönsi Lorenzo.

Kolmannesta sijasta käytiin puolestaan tiukka taistelu Marquezin ja Lorenzon talliverien kesken. Valentino Rossi hoiti Yamahalla homman edukseen 0,175 sekunnin erolla Hondan Dani Pedrosaan. Voittajasta Rossi jäi 8,519 sekuntia.

– Se oli hyvä taistelu ja olen tyytyväinen sijoitukseen. Tosin seuraavassa kisassa minun on pystyttävä isompaan steppiin, pudotteli Rossi.

Andrea Dovizioso ajoi tehdastiimin Ducatilla viidenneksi 9,238 sekuntia Marquezista.

Muut tulivat kaukaa takana, sillä Marquez peittosi Yamahan satelliittitiimin pyörällä kuudenneksi ajaneen Pol Espargaron jo lähes 25 sekunnilla.

Marquezilla on kasassa 12 kisan jälkeen muhkeat 288 pistettä, eli 89 toisena olevaa Pedrosaa enemmän. Rossi tulee kolmantena kymmenen pistettä Pedrosasta. Lorenzon 157 pistettä oikeuttavat neljänteen sijaan.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Rossin kotiyleisön edessä Misanossa. San Marinon GP käynnistää kauden viimeisen kolmanneksen.