Virallinen vahvistus: Ajo Motorsportista Red Bull KTM-tehdastiimi Moto2-luokkaan

Uuden Moto2-tiimin kuljettajina kilpailevat meneillään olevalla kaudella Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä Moto3-luokan MM-kultaa takova eteläafrikkalainen Brad Binder ja suomalaistalliin paluumuuttajana tuleva portugalilainen Miguel Oliveira.

KTM:n mukaantulo motokakkosiin merkitsee samalla sitä, että se on GP-sarjan ainoa valmistaja, joka kilpailee kaikissa kolmessa, eli Moto3-, Moto2- ja MotoGP-luokissa.

Red Bull, KTM ja Ajo Motorsport ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo kaudesta 2012 lähtien. Ensi kaudesta alkaen Red Bull KTM Ajo-tiimin nimi komeilee siis jo kahdessa luokassa.

– Olemme nauttineet viisi vuotta menestyksekkäästä yhteistyöstä Aki Ajon kanssa Moto3-luokassa. Olemme iloisia, että meidän pääsponsorimme Red Bull tarjoaa meillä täydellisen mahdollisuuden tulla myös Moto2:een, joten olemme kaudesta 2017 alkaen mukana GP-sarjan kaikissa luokissa, toteaa KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer.

KTM petaa tällä järjestelyllä kuljettajilleen luontevan nousumahdollisuuden motokolmosista aina kuninkuusluokkaan.

– Näin pystymme pitämään kuljettajat KTM-perheessä alkaen jo Red Bull MotoGP Rookies Cupista. Toivotan samalla myös Miguel Oliveiran tervetulleeksi takaisin perheeseemme, jatkaa Moto2-projektissa tiivistä yhteistyötä jousitusvalmistaja WP:n kanssa joukkoineen tehnyt Beirer.

Aki Ajo on mukana Moto2-luokassa toista kautta. Viime vuonna irtosi välittömästi maailmanmestaruus Johann Zarcon ajamana ja sama mies johtaa sarjaa myös meneillään olevalla kaudella ennen viittä viimeistä GP:tä. Ensi kaudella tiimin kuljettajamäärä siis tuplaantuu ja pyörä vaihtuu Kalexista KTM:ään.

– Olen ensinnäkin erittäin iloinen siitä, että jatkamme yhteistyötä Red Bullin ja KTM:n kanssa lähtiessämme yhdessä Moto2-luokkaan. Yhteistyö tiivistyy entisestään ja olemme kiitollisia saadessamme olla mukana tässä mahtavassa projektissa yhdessä Red Bullin ja KTM:n kanssa, alleviivaa Ajo.

– On myös mukavaa aloittaa tämä uusi projekti kuljettajien kanssa, jotka tunnen hyvin. Brad on ajanut meillä kaksi kautta ja Miguelilla oli viime vuonna uskomaton kausi kanssamme. Molemmat ovat voittaneet kisoja kanssamme ja meillä on nyt kaksi nuorta kuljettajaa, jotka ovat tässä projektissa mukana menestysnälkää ja positiivista asennetta uhkuen, Ajo kehuu Binderin ja Oliveira työmoraalia.

Ajolle satelee kiitosta

Binder nousee siis suurella todennäköisyydellä motokolmosten mestarina Moto2-luokkaan, jossa Oliveira ajaa nyt ensimmäistä kauttaan.

– Olen kiitollinen tästä minulle annetusta uudesta tilaisuudesta kilpailla Moto2-luokassa. Haluan kiittää Aki Ajoa ja kaikkia niitä ihmisiä sekä yhteistyökumppaneita, jotka ovat olleet auttamassa minua tässä seuraavassa askeleessa. Pidän todellakin tästä tiimistä. Tämä tiimi osaa tehdä oikeat ratkaisut pitääkseen kuljettajat huipulla, Binder kehuu suomalaistallia.

Oliveira säestää viime kauden ja nyt siis myös tulevaa tiimikaveriaan.

– Tämä on erittäin ammattitaitoinen tiimi, joka on jo tarjonnut minulle paljon menestystä. Olen kiitollinen Akille ja KTM:lle, että he valitsivat minut ja luottavat minuun tässä kunnianhimoisessa projektissa.
 

Uusin numero