Vinnikainen jatkaa Kallio Racingilla

Jatkosopimuksen myötä Forssan Moottoriseuraa edustava Vinnikainen jatkaa edelleen Road Racingin SM-sarjan Superstock 600-luokassa Yamahan R6-pyörällä.

SM-sarjan osakilpailujen lisäksi tarkoituksena on ajaa myös lajin PM-sarjan osakilpailut, joita ajetaan Suomen ohella Ruotsissa ja Norjassa.

Viime vuonna ensimmäisen täyden kautensa Superstock 600-luokassa kilpaillut Vinnikainen ajoi parhaimmillaan sijalle kuusi. Tulevana kesänä tavoitteena on jo olla mukana luokan kärkikahinoissa.

Myös jääradan SM-sarjaa

Talven aikana forssalaisnuorukainen on pitänyt ajotuntumaa yllä ajamalla jäärataa, jossa Vinnikainen aikoo niin ikään kilpailla. Jääradan SM-sarjan ensimmäisen osakilpailu ajetaan Saarijärvellä reilun viikon kuluttua, 10. helmikuuta.

– Odotan innolla tulevaa jääratakautta. Jäälle pääsin hieman ennen vuodenvaihdetta ja olen päässyt ajamaan riittävästi. Vauhtini on noussut huomattavasti viime vuodesta Kallio Racingin tiimipäällikkönäkin toimivan Vesa Kallion vinkkien ansiosta ja ajamisesta on tullut rennompaa sekä varmempaa, samalla kun riskiosuus on pienentynyt. Aion ajaa koko jääradan SM-sarjan JR1B-luokassa, Vinnikainen kertoo.

Kesälajin hyvänä harjoitusmuotona tunnetun jäärata-ajon lisäksi Vinnikainen on pitänyt kuntoaan yllä lenkkeilemällä ja lihaskuntoharjoituksin.

Lisäksi hän on mukana Suomen Moottoriliiton organisoimassa valmennusryhmässä, joka tahollaan pyrkii auttamaan nuoria kuljettajia kohti menestystä. Ensimmäinen valmennusleiri järjestettiin viime viikonloppuna Vierumäellä, jolloin ohjelmassa oli kuntotestejä, monipuolista liikuntaa sekä mentaalipuolen harjoituksia.

Kuva: Snow White Photography

Uusin numero