Vinales-jupakassa uusi yllätyskäänne: Paluu radalle Australian GP:ssä lakimiehen kehotuksesta

Vinales, 17, matkusti viime viikonvaihteessa Malesiaan, mutta palasi sieltä takaisin Espanjaan jo torstai-iltana sen jäljiltä, kun hän oli ilmoittanut Blusens Avintia-tiimille viheltävänsä pelin poikki loppukauden osalta.

Tunteet kävivät ymmärrettävästi tulikuumina puolin ja toisin. Viisi osakilpailua tällä kaudella voittanut Vinales syytti tiimiään kakkostason nipuksi ja tiimi puolestaan näki ässänsä ratkaisun vähintäänkin kyseenalaisena temppuna, sekä tietenkin vakavana sopimusrikkomuksena.

Espanjalaismedian mukaan Vinalesin lakimiesosasto on tullut toisiin ajatuksiin Malesian tapahtumien jäljiltä. Vinales matkustaa Australiaan ja ajaa kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun tulevana viikonvaihteena Phillip Islandin radalla.

– Noudatan lakimieheni neuvoa, enkä halua vielä kommentoida asiaa enemmän, totesi Vinales tiistaina aamupäivällä.

Myöhemmin Vinales esitti julkisen anteeksipyynnön kaikille osapuolille ja pahoitteli  aihuttamaansa kohua.

Vinalesilla on edelleen hyvät saumat taistella Moto3-luokan MM-hopeasta yhdessä maanmiehensä, ensi kaudella Red Bull KTM Ajo-tiimiin siirtyvän Luis Salomin kanssa.

Pisteet Salomin eduksi ennen kahta viimeistä osakilpailua kirjataan lukemin 207-199. Maailmanmestari Cortesella on tässä vaiheessa kasassa jo 280 pistettä.

Uusin numero