Villin kortin paluuta virittelevä Stoner: ”Ota iisisti Marquez!”

– Olen Marcin fani. Hän on tehnyt talvitesteissä erinomaista työtä, kehaisee Stoner suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä vuonna 2010 mestariksi jalostunutta kuninkuusluokan uutta timanttia.

Kautta aikojen kenties nopeimman kuljettajan Stonerin ajotyyli poikkesi MotoGP-luokassa muista. Eräänlaista vallankumousta virittelevä Marquez liikkuu samoilla linjoilla ravistellen myös tältä osin vanhoja perinteitä.

Marquez on paitsi äärettömän nopea, myös altis rajuille virheille. Se nähtiin muutamaan otteeseen Moto2-luokassa, jonka hän hyvästeli mestarina.

– Minun neuvoni Marcille tulee tässä: ota iisisti ja etene asioissa rauhallisesti uudessa luokassa, Stoner evästää Marquezia.

Phillip Island ja Motegi: kyllä kiitos
Red Bullin F1-auton testit: ei kiitos

Stoner myöntää seuranneensa suurella mielenkiinnolla MotoGP-luokan testikautta.

Päällimmäinen syy tähän on se, että Honda on tarjonnut Stonerille mahdollisuutta kahteen villin kortin kilpailuun alkavalla kaudella.

– Phillip Islandin ja Motegin kisoista on ollut kieltämättä puhetta. Mutta siinä kaikki tähän mennessä, Stoner kuittaa tuttuun, salaperäiseen tyyliinsä.

Stoner on ruokkinut kilpailuviettiään nelipyöräisellä kalustolla kotimaansa Australian V8-sarjassa. Tutun sponsorin myötä miehelle on esitetty myös mahdollisuutta testata Red Bullin F1-autoa Sebastian Vettelin ja Mark Webberin opastuksella.

Stoner viittaa ainakin vielä kintaalla moiselle mahdollisuudelle.

– Se on liikaa minulle. En ole vielä valmis siihen. Ennen Holdenin tiimin V8-sarjan auton testaamista minulla oli kokemusta vain kartingista. Ja silloin jopa vaimoni Adriana oli minua nopeampi!, naureskelee Stoner.
 

Uusin numero