Viivi Pumpanen ajaa Turun SM-supercrossissa

Kyseessä on kotimaisen motocrossin ykköstuotteen, supercrossin, Suomen mestaruussarjan toinen osakilpailu. Pumpasen näytösajon mahdollistavat moottoripyörämerkki KTM sekä ajovarustemerkki One Industries.

Pumpanen ajaa samalla HK Areena -jääkiekkohallin alueelle kilpailua varten rakennetulla radalla kuin Suomen parhaat motocrosskuljettajatkin.

– Olen ajanut katupyörällä, mutta minulla on paljon kavereita motocrosspiireissä. Osan olen tuntenut jo lapsuudesta saakka. Sitä kautta tämä tempauskin sai alkunsa, Pumpanen selvittää.

– Olen seurannut lajia pitkään sivusta ja viime vuosina tiivimmin, kun olen toiminut supercrossin SM-sarjassa PR-tehtävissä. En ole vain aiemmin rohjennut kokeilla ajamista, mutta nyt minulle tarjoutui hyvä tilaisuus. Olen jo käynyt testaamassa KTM:n 125-kuutioista motocrosspyörää, ja Turussa minun olisi tarkoitus ajaa supercrossradalla.

– Pieni mutta tähän vielä liittyy. Joten katsotaan nyt vielä, ajanko vai en. Aika pian pitää päättää, koska lauantainahan on Turun SM-päivä, missä tämä homma olisi tarkoitus toteuttaa.

Pumpanen toimii joka tapauksessa kilpailussa edustustehtävissä Miss Supercrossina. Seurakseen hän saa vuoden 2010 Miss Helsinki -kilpailun ensimmäisen perintöprinsessan, Marita Alatalon. Yleisöä viihdyttämässä myös Turun Palloseuran cheerleaderit, TPS-Kissat.

Suomen parhaat kuljettajat

Turun Artukaisissa, HK Areenan edustalla ajetaan kilpaa viikonlopun kumpanakin päivänä. Lauantai on niin sanottu pääpäivä, jolloin radalla nähdään Suomen parhaat kuljettajat, aina MM-sarjoja kiertävistä Harri Kullaksesta, Antti Pyrhösestä sekä Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimin Ludde Söderbergistä ja Toni Erikssonista lähtien.

Lauantaina ajetaan myös nuorten (14-18-vuotiaat) Suomen Cup -sarjan pisteistä.

Sunnuntaina radalla ovat 12-15-vuotiaat kuljettajat Suomen Cup -osakilpailunsa merkeissä sekä kaksi kansallista luokkaa, jotka eivät aja sarjakilpailua.

Portit aukeavat kumpanakin päivänä aamulla kello yhdeksän. Lauantain varsinaiset kilpailut ajetaan kello 14:00-17:00 ja sunnuntain kello 13:00-17:00, mutta jo aamusta alkaen on ohjelmassa harjoitukset sekä ensimmäiset karsintaerät.

SM-supercross 2011 -yhteistyökumppanit:
One Industries
Monster Energy
Biltema
KTM
OFFROADPro
Yamaha

Tiedotteen kuvat: Tommi Hynynen

Uusin numero