Viikonlopun Suomen moottoriurheilutärpit: enduroa, jääspeedwayta ja jäärataa

Kaksipyöräisten SM-pisteistä taistellaan endurossa, jääspeedwayssa ja jäärata-ajossa.

Enduron Suomen huiput
kisaavat Jämsässä

Enduron SM-sarjassa on vuorossa kauden toinen osakilpailu, kun Jämsän Seudun Moottorikerho isännöi SM ja Suomen Cup -mittelöitä lauantaina. Kilpailuun on ilmoittautunut 220 ajajaa.

Tulevana viikonloppuna katseet kiinnittyvät kauden avauksen helponnäköisesti nimiinsä vieneeseen Marko Tarkkalaan. Mies kirjasi Mäntsälässä nimiinsä viiden maastokokeen pohja-ajat seitsemästä mahdollisesta. Kytönen Motorsport Husqvarna -tiimin kuljettaja vei yleiskilpailun 30 sekunnin voittomarginaalilla.

Kovia voidaan odottaa myös Mäntsälässä yleiskilpailun toiseksi sijoittuneelta Toni Erikssonilta, joka kauden avauksessa otti E2-luokan korkeimmat SM-pisteet.

Jämsässä silmällä kannattaa pitää myös Mäntsälän yleiskilpailun kolmanneksi sijoittunutta, viime vuoden E2-luokan Suomen mestaria Eemil Pohjolaa. Kovan vastuksen tulevat antamaan myös Antti Hellsten ja Jari Mattila.

* 27.2. Keljon Konehuolto Sprint Enduro, Jämsä
Lähtöluettelo
Laajuus: SM – ja Suomen Cup-pisteistä ajetaan U20SM, VCup, W-Cup (Sprint) -luokissa.
Kilpailupaikka: Haaralankankaan motocrossrata ympäristöineen
Kilpailukeskus: 61°53’59.5″N 25°06’46.4″E Haaralantie 135, Jämsä
Livetulokset (Livetuloksissa vain mk-ajat, eivät virallisia tuloksia, rangaistusminuutit puuttuvat)

Jäägladiaattorit kohtaavat
Varkauden stadionilla

Gladiaattorit kohtaavat, kun Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-Finaali ajetaan Varkauden Speedway Stadionilla ensi lauantaina.

Kilpailusta tekee poikkeuksellisen jo pelkästään sen paikka, nimittäin tänä vuonna järvien ja lampien jäätikön sijaan SM-finaalin rata tulee olemaan Varkauden Speedway Stadionilla, joka on Suomen vanhin käytössä oleva Speedwayrata. Ratamestarina toimii maaradan MM-mitalisti ja monikertainen SM-voittaja, Appe Mustonen, jolla on myös jääspeedwaykokemusta vuodelta 2012, jolloin hän sijoittui SM-neloseksi.

SM-finaaliin nimettiin suoraan kuusi kuljettajaa alkuvuoden MM-karsintanäyttöjen perusteella. Lisäksi 20.2 Kuortaneella ajettiin SM-semifinaali, josta Varkauden finaaliin tiensä selvitti 10 nopeinta ja 2 varakuljettajaa.

Kilpailu SM-tittelistä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen, kun Suomen kovimmat kuskit kuten Mats Järf ja Varkaus Racing Teamin oma GP-kuljettaja Antti Aakko ottavat mittaa toisistaan. Kovaa tulevat ajamaan myös kaksi viikkoa sitten ajetun Togliatin MM-joukkuekilpailun Suomen paras pistemies Tomi Norola ja sunnuntaina Ufan kutsukilpailussa viidenneksi kovassa seurassa ajanut 2015 SM-kolmonen Suonenjoen Mikko Jetsonen.

* 27.02. Jääspeedway SM-Finaali 500cc, Varkaus            
Kilpailu alkaa Varkauden Speedway Stadionilla lauantaina 27.2 klo 12:00.
Lisätietoa.

Jatkuuko Vehniäisen
ylivoima sunnuntaina?

Moottoripyörien jääradan SM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas osakilpailu, joka ajetaan Orivedellä tulevana sunnuntaina. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 80 ajajaa.

Pisteistä taistellaan kuudessa eri luokassa ja jäähilettä lennätetään 10 lähdössä. Ajajia on ilmoittautunut myös Ruotsista ja Virosta. Merkittävää on, että Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo on ilmoittautunut kilpailun veteraaniluokkaan.

Kahden osakilpailun jälkeen JR Open A ja Lites A -luokkia johtaa jääradan ”kestomestari” Konneveden Kari Vehniäinen. Saarijärvellä hänet haastoi vahvasti molemmissa luokissa paluun jääareenoille tehnyt kerhokaveri Erkki Silvasti ottamalla pari lähtövoittoa. Viime vuoden tuplamestari Ville Töhönen on myös pääsemässä vauhtiin ja valmis taistelemaan Orivedellä kärkipaikoista.

Kauden Seinäjoella hienosti kahdella Lites A -luokan voitolla avannut Valkeakosken Vesa Kallio palaa jälleen radalle ja tulee taistelemaan voitosta Orivedellä. Pienemmässä luokassa kärjen vauhdissa pysyy varmasti Seinäjoen ”jääkotka” Mikko Koskine sekä Harri Kenkkilä, jolla oli epäonnea Saarijärvellä.

Sivuvaunuluokassa tullaan mahdollisesti ratkaisemaan Suomen mestaruus jo nyt. Mukana on kolmen edellisen vuoden mestaripari ”sivarikingit” Jani Aronen ja Kristian Selenius. Vahvaa vastusta tarjoavat varmasti viime vuoden sivuvaunujen MM-sarjan pronssipari Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen.

* 28.02. Jäärata-SM, Orivesi
Paikka: Orivesi, Asemaseudulla Hiedan satamassa.
Aika: Harjoitukset alkavat klo 10.00 ja kilpailut klo 12.00.

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Moottoriurheilu.tv on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedotusportaali.

Uusin numero