Videokatsaus NRT:n Snow Enduroon

Kiersimme NRT:n kisan erikoiskokeet ratamestari Janne Lundgrenin kanssa. Kovat lumisateet ovat painaneet puiden oksia niin paljon, että monin paikoin oksat ovat taipuneet reitille, suunnilleen kuskin pään korkeudelle.

Nämä ongelmat on kuitenkin jo ratkaistu, sillä Janne Lundgren on heilunut moottorisahan kanssa ahkerasti pitkin reittiä ja sekä puita että oksia on raivattu pois spoorin päältä.

Todellisen ongelman on aiheuttanut viime päivien lumisade. Se yhdessä peltojen yli puhaltavan tuulen tuiskutti jo kovaksi ajetut spoorit umpeen.
NRT:n porukka ajoi kyllä porukalla reittejä uudestaan auki mutta edes urakkahengellä puskemalla ei peltojen ylityksiä saatu pysymään auki. Asia ratkesi lopulta traktorin ja lumilingon voimin, nyt erikoiskokeiden pelto-osuudet on aurattu auki ja lumiongelma on ratkaistu.

Metsien siimeksessä kiertelevät spoorit sen sijaan ovat pysyneet koko ajan auki ja ne ovat todella makeassa kunnossa. Vaikka EK:t ovat aika pitkiä, ne ovat melko vauhdikkaita eikä pätkillä ole mitään upotus- tai kantamispaikkoja.

Ykkös-EK:sta löytyy videoesittelykin, se on vanhan hiekkakuopan ympäristössä kiemurteleva, alkuun mutkainen ja lopussa aukeava lyhyehkö pätkä. Sitä, kuten muitakin erikoiskokeita edeltää pieni lämmittelylenkki.

Kakkos-EK on kisan peruspätkä, Niemisen EK:ksi kutsuttu, osin pelloilla pyörivä mukava EK joka päättyy hiekkakuopalle. Pätkän lopussa on muutama nousu jotka on kyllä pohjustettu ja tampattu koviksi.

Nelos-EK:sta löytyy myös alun mäen esittely, se on samankaltainen kisan muiden pätkien kanssa. Joutuisaa, vauhdikasta metsäspooria ja osin peltojen ylityksiä.

EK:t 3, 5 ja 6 ovat kaikki aika maittavia ajaa, yhtään todella pahaa paikkaa näiltä ei löydy. Metsäspoorit kestävät ja pituudestaan huolimatta pätkät eivät ole liian raskaita.

Yleisölle löytyy hyviä katselupaikkoja varsinkin erikoiskokeilta 1, 2 ja 4. Niiden sijainnista tulee vielä lisätietoa.

Kisan omilta nettisivuilta löytyy tietoa aikataulusta sekä osallistujalista.
Alla olevasta linkistä pääsee suoraan Numibia Snow Enduron sivuille.

Uusin numero