Video: Macaon GP:n parhaat palat

Michael Rutter heilutti tahtipuikkoa 18.11 ajetussa 46. Macaon GP:ssä. Mies otti piikkipaikan haltuunsa ohittamalla Gary Johnsonin aivan kilpailun alkumetreillä. 

 

Muut kuljettajat eivät kyenneet vastaamaan Rutterin vauhtiin ja mies sai nopeasti kiskottua kaulaa seuraaviin nähden. Perässä seuraavat Johnson, John McGuinness ja Simon Andrews ratkoivat keskinäisiä sijoituksiaan. Heikon lähdön saanut Martin Jessopp ajoi ryhmää raivokkaasti kiinni pyrkien nostamaan itsensa podiumkamppailuun.

 

Rutterin kadotessa kaukaisuuteen kolmannella kierroksella, Andrews kuittasi ensin McGuinnessin ja sen jälkeen yritti jättää Johnsonin taakseen. Liian ahnas ohitusyritys kariutui kuitenkin siihen, että sekä Johnson että Jessopp pääsivät ohittamaan miehen. Jessopp sai ohitettua vielä Johnsoninkin ja aloitti Rutterin takaa-ajon. Rutter kykeni kuitenkin nostamaan tahtia. Jessoppin takana Andrews oli ohittanut Johnsonin nousten kolmannelle sijalle. John McGuinness yritti muös ohittaa Johnsonin, mutta sortui ajovirheeseen, joka maksoi miehelle muutaman sijan. 

 

Michael Rutter ajoi näin historialliseen kahdeksanteen Macaon GP:n voittoon perässään Jessopp ja Simon Andrews.

 

Myös Biken sivuilta tuttu Portugalin Nuno Caetano oli paikalla, mutta vetäytyi kilpailusta maanmiehensä Luis Carreiran menehdyttyä ensimmäisissä aika-ajoissa.

 

2012 Macaon GP:n top 10:

 

  1. 1 Michael Rutter (GBR)
  2. 2 Martin Jessopp (GBR)
  3. 3 Simon Andrews (GBR)
  4. 4 Gary Johnson (GBR)
  5. 5 Horst Saiger (AUT)
  6. 6 Conor Cummins (IOM)
  7. 7 John McGuinness (GBR) 
  8. 8 James Storrar (GBR)
  9. 9 Dan Kneen (IOM)
  10. 10 James Hillier (GBR)

Uusin numero