Video: Aki Ajo haluaisi CEV:iä kutsuttavan nuorten MM-sarjaksi

CEV-sarjan pääyhteistyökumppani Repsol on työstänyt historiallisesta viikonvaihteesta vauhdikkaan videon, jossa ääneen pääsee iso tukku GP-sarjan managereita ja kuljettajia, kuten muun muassa Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo ja Moto3-luokan MM:ää johtava Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin aussiässä Jack Miller.

– Haluan jonain päivänä nähdä, että CEV-sarjaa kutsutaan junioreiden MM-sarjaksi. Se voisi olla sarjan oikea nimi, Ajo korostaa CEV:n tasoa.

Suomalaistalli on mukana CEV-sarjassa viime vuoden tapaan kahden malesialaiskuljettajan voimin.

SIC-Ajo -tiimin KTM-pyörillä kilpailevat Adam Norrodin ja Hafiza Rofa, joka pääsi talvitesteissä hetkeksi tuuraamaan maanmiestään ja ensimmäistä kauttaan MM-sarjassa ajavaa Hafiq Azmia.

Le Mansissa  Norrodin ajoi 17:nneksi ja Rofa 30:nneksi hallitsevan mestarin, Hondaa käskyttävän ranskalaisen teinitähden Fabio Quartararon voittamassa kisassa.

CEV-sarjan seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan 8. kesäkuuta Motorland Aragonin radalla Espanjassa. Silloin baanalle palaavat myös muut luokat.

FIM CEV Repsol-sarjan Superbike-luokassa on mukana mukavasti suomalaisväriä turkulaisten BMW-kuljettajien Eeki Kuparisen ja Niko Mäkisen myötä.

Kuparinen ajoi huhtikuun alkuun ajoittuneessa kauden avauksessa Jerezissä hienosti seitsemänneksi ja Mäkinen sijalle 24.
 

Uusin numero